• Jaap de Bruijn is veertig jaar actief in de financiële wereld en voelt zich nauw betrokken bij ondernemers.
• Jaap de Bruijn is veertig jaar actief in de financiële wereld en voelt zich nauw betrokken bij ondernemers.

De Bruijn Bedrijfsfinancieringen helpt ondernemers aan financiering én adviezen

woerden • De Bruijn Bedrijfsfinancieringen, onderdeel De Bruijn Adviesgroep, gaat met een uniek concept ondernemers helpen aan een bedrijfsfinanciering met zowel normale als bijzondere financieringen met daarbij adviezen van de kredietverstrekkers om hun plannen tot een succes te brengen. Jaap de Bruijn organiseert 15 september 2022 een informatieavond over vele vormen van financieringen, waaronder het concept van participatief krediet.

Het concept is ontstaan doordat De Bruijn ziet dat ondernemers de laatste jaren voor een krediet bij banken tegen een muur aanlopen. "Het is al snel te lastig, waardoor banken de aanvraag afwijzen of de ondernemer eindeloos moet wachten. Banken zeggen makkelijk nee, terwijl ik wil kijken hoe het wél kan. Ik ben veertig jaar actief in de financiële wereld. De ervaring en het netwerk dat ik in die tijd heb opgebouwd, wil ik nu inzetten om de lastige financiering voor elkaar te krijgen. Juist als het moeilijk en stug wordt, word ik enthousiast."

De Bruijn krijgt de alternatieve financiering vaak rond met kredietverstrekkers die meer te bieden hebben. "Het zijn financiële instellingen of mensen die er ook belang bij hebben om betrokken te zijn bij de ondernemer aan wie ze krediet verstrekken. Bij financiering door participatie (alleen geschikt voor besloten vennootschappen) heeft de ondernemer dan niet meer te maken met een kille financier, maar er is verbondenheid en warmte van de investeerders. Die kunnen de ondernemer helpen met adviezen en hun netwerk." 

Snelle beoordeling 

Ondernemers kunnen een aanvraag voor elke vorm van krediet doen via de website www.alternatievebedrijfsfinancieringen.nl. Ze moeten dan een aantal stukken en een toelichting op de aanvraag aanleveren, waarop De Bruijn de eerste beoordeling kan doen. "Ik kan snel beoordelen of de aanvraag serieus is. In deze oriëntatiefase wil ik ook een gesprek met de ondernemer. Als dat positief verloopt, kan het snel gaan. Ik weet namelijk dat snelheid voor ondernemers ontzettend belangrijk is. Het kan soms om uren of één dag gaan." 

Als er via participatie er investeerders zijn gevonden of een normale lening wordt verstrekt, dan blijft De Bruijn de ondernemer volgen. "Ik wil halfjaarcijfers zien en een open dialoog houden met de ondernemer en de investeerders/financiers. Dat is mijn zorgplicht." Het concept participatie heeft al één concreet resultaat opgeleverd. "Ik heb voor een start-up een investeerder kunnen vinden die hem vervolgens heeft geholpen aan leveranciers uit zijn netwerk." 

Met ondernemers in gesprek 

De Bruijn wil op 15 september met ondernemers in gesprek om ze uit te leggen hoe het werkt en te horen of hun financiële vraagstuk in aanmerking komt voor participatief krediet. "De vorm van participatie is alleen geschikt voor financiering van MKB-bedrijven in de BV vorm. Hiernaast hebben wij vele mogelijkheden met informele financiers of kredietinstellingen om leningen te verstrekken. Van aankoop van panden tot bedrijfsovernames, werkkapitaal alsook leaseprodukten."

KADER

Informatieavond voor Woerdense ondernemers 

Datum: 15 september 2022
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Plein 7; Kerkplein 7 in Woerden
Aanmelden: www.alternatievebedrijfsfinancieringen.nl