'Makelaarshuys' voor even weer gemeentehuis

harmelen • Het 'Makelaarshuys' aan de Dorpsstraat 34 in Harmelen doet tijdens Open Monumentendag voor één dag weer dienst als gemeentehuis.

Bezoekers komen zaterdag 10 september van 10.00 tot 14.00 uur 'bewoners van weleer' tegen, zoals de burgemeester, juffrouw Saartje en de veldwachter. Leuk voor een fotootje. Buiten staat de brandweer met historisch materiaal. Binnen is informatie te vinden over de historie van het gebouw en over het bestuur en de burgerij van Harmelen in de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw.

Het MIX Museum aan de Dorpsstraat 231a is deze dag eveneens open. In het museum is veel aandacht voor de geschiedenis van Harmelen (Bevrijding/1940-1945). Verder heeft eigenaar/verzamelaar Gerrit Boes een verzameling van oude voorwerpen, schilderijen en boeken (waaronder 3.500 boeken van schrijver W.G. v/d Hulst). Om het onderhoud van het museum te bekostigen is er ook veel te koop. Het MIX Museum is op zaterdag 10 en zondag 11 september van 11.00 tot 18.00 uur geopend. 

Tijdens Open Monumentendag openen tientallen monumenten in de gemeente Woerden hun deuren. Meer informatie op: www.openmonumentendag.nl/comite/woerden/