ClockHOUSE op het Kerkplein

woerden • Op het Kerkplein in Woerden is zaterdag 10 september de muziekshow ClockHOUSE. 

De avond begint om 19.30 uur met een optreden van dj's Wouter van der Goes & Frank van ’t Hof, bekend van hun radioprogramma Soul Night op NPO Radio 2. Om 21.30 uur neemt Raymundo plaats achter de draaitafel. Hij is de vaste dj van de Escape in Amsterdam en met zijn vrolijke club Groove weet hij hoe hij het publiek moet laten dansen. 

Om 22.30 uur is het tijd voor de hoofdact. De Woerdense dj Mirte Damen - a.k.a. Glamourgirl - treedt op met de wereldwijd bekende vrouwelijke beiaardier Rosemarie Seuntiëns. Die bespeelt hoog vanuit de Petrustoren het carillon. Miss Bunty (mc/vocalist), Eddy C (percussie) en Machiel van der Aar (saxofoon) zorgen voor de muzikale ondersteuning. De show wordt compleet gemaakt met videobeelden en visual effects van visual artist/VJ Telefunken. 

Afsluiter van de avond is Miss Monica, de koningin van de Nederlandse techno. Ze is al een aantal jaar gestopt, maar speciaal voor Woerden 650 treedt zij nog een keer op. ClockHOUSE is een initiatief van Pracht in de Kracht, Carillon Woerden en Open Monumentendag, in samenwerking met Woerden Bruist en Woerden 650. Het evenement is gratis toegankelijk. Meer informatie op www.woerden650.nl.


Jaco de Groot opnieuw Nederlands kampioen

linschoten • Jaco de Groot is zaterdag voor de zevende keer Nederlands kampioen polsstokverspringen geworden. 

In Linschoten sprong de Kameriker naar een afstand van 21.19 meter. Deze afstand bleek te scherp voor de andere springers. De Fries Oane Galama (Hilaard) eindigde met een sprong van 20.83 meter op de tweede plek. Erwin Timmerarends uit Bodegraven pakte de derde plek met een sprong van 20.45 meter. Favoriet Rian Baas (Gouda) viel met 20.35 meter nipt naast het podium.