• De vier leden van het Nederlands Concert Mannenkoor uit Woerden en Harmelen.
• De vier leden van het Nederlands Concert Mannenkoor uit Woerden en Harmelen. Foto: aangeleverd

Concert Nederlands Concert Mannenkoor in Woerden

Algemeen

HARMELEN • Ter ere van het 650-jarig bestaan van Woerden geeft het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) op zaterdag 24 september een concert in de Maranathakerk. Vier leden van het koor wonen in Harmelen en Woerden. 

Floor van Veen, Theo Korver, Gerard Hueting en Rien Ravestein kregen de vraag of zij het concert wilden organiseren. Ze bedachten het thema, kozen een aantal liederen uit het repertoire van het koor en legden deze voor aan dirigent Jimco Zijlstra. De liederen vertolken vier onderdelen uit de Woerdense geschiedenis: herdenken, verdraagzaamheid, vrijheid en dankbaarheid en overwinnen.    

Het lukte de vier tevens om de bekende sopraan Anke Smit (‘de zingende chirurg’) te strikken voor het concert. Zij zal onder andere, samen met Gerard Hueting, het lied ‘Somewhere’ uit de West Side Story ten gehore brengen. Speciaal voor het concert heeft het koor lied ingestudeerd op de wijs van Sibelius’ ‘Finlandia’. Tijdens de uitvoering worden historische beelden van Woerden getoond. 

Gelegenheidskoor
Het NCM is ooit opgericht als gelegenheidskoor voor een concertreis naar Canada in 1989. Het koor telt vandaag de dag 80 leden die afkomstig zijn uit het hele land, van Limburg tot Friesland. Eén keer in de drie weken komen de leden (op zaterdag) bij elkaar in Harderwijk, om te repeteren. Daarnaast is er een uitgebreid zelfstudieprogramma. Het repertoire van het koor is breed: klassiek, geestelijk, musical, gospel en hedendaagse lichte muziek.

Het concert in de Maranathakerk begint 19.30 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn in Harmelen verkrijgbaar bij Theo Korver (Rijnlaan 8, 0348-441966), Floor van Veen (Kloosterweg 5, 0348-441382) en Rien Ravestein (Koningspark 25, 0348-442966). En in Woerden bij Gerard Hueting (Asterstraat 2c, 0348-411667). Op de avond zelf kost een kaartje 15 euro.

www.ncmonline.nl