Afbeelding

Inwonersbelangen: ‘Parallelweg betere plek voor bedrijventerrein’

Algemeen

WOERDEN • Als het aan Inwonersbelangen ligt komt het nieuwe bedrijventerrein van Woerden langs de Parallelweg. Deze locatie is volgens de lokale partij om meerdere redenen beter dan de gekozen locatie aan de Van Zwietenweg. 

Een meerderheid van de gemeenteraad wil op deze plek 6 hectare reserveren voor bedrijven. Door de locatie Parallelweg ging een streep. Dit omdat de provincie Utrecht mogelijk dwars zou kunnen liggen. Inwonersbelangen vindt deze locatie echter ‘vele malen beter’ dan die langs de Van Zwietenweg. 

Aardwal
Er moet heel wat gebeuren om deze locatie geschikt te maken. Zo ligt er een voorstel om een aardwal aan te leggen, om het geluid van de A12 tegen te gaan. ‘De vraag is voor wie?’, schrijft de partij. ‘Er zijn zo goed als geen woningen in de omgeving.’ Ook zitten er tegenstrijdigheden in het voorstel. Zo moeten de daken van ecologische begroeiing voorzien zijn. ‘Maar op dezelfde daken moet voertuigen gaan parkeren’.

Inwonersbelangen wijst erop dat de locatie aan de Van Zwietenweg ook zeer kostbaar is. Zo moet er een goed draaiende ecologische varkensboer uitgekocht worden. Ander nadeel is dat de historische polder Wulverhorst aan de Kromwijkerdijk vernietigd wordt en dat er geen verdere uitbreiding mogelijk is. ‘Ondernemers gaven al aan dat de 6 hectare van de Van Zwietenweg veel te weinig is. Er is veel meer ruimte nodig.’ 

Ruilverkaveling
De locatie Parallelweg biedt volgens Inwonersbelangen veel voordelen. Zo is de gemeente eigenaar van 20 hectare grond in het westen van Woerden en kan er eenvoudig ruilverkaveling plaatsvinden. Verder ligt het gunstig aan de Parallelweg, met goede ontsluiting aan de A12. En meer dan 6 hectare uitbreiden is ook goed mogelijk. ‘Kortom: meer bedrijventerrein voor minder geld’.