• Suppende moeder met kind in de Singel.
• Suppende moeder met kind in de Singel. Foto: Paul van den Dungen

Sup Festival in Woerdens Westdampark

Algemeen

WOERDEN • In het Westdampark in Woerden is zaterdag 17 september de eerste editie van het Sup Festival. Het evenement van Sportsaeck vindt plaats in het kader van Woerden 650 jaar stad.

Het park is deze dag één groot festivalterrein dat gratis toegankelijk is. Tussen 14.00 en 23.00 uur staan er verschillende (horeca-)ondernemers met een kar of kraam om suppers en toeschouwers te voorzien van een hapje en een drankje. Jongere bezoekers kunnen zich uitleven op een springkussen, zich laten schminken of meedoen aan een van de sportieve spellen. 

Sup clinics
Het Sup Festival start om 14.00 uur met sup clinics voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Zij leren de eerste sup-technieken van instructeurs om vervolgens mee te doen aan de eerste echte Sup Cup van Woerden. Rond 20.00 uur worden alle sups voorzien van een lichtje en varen alle suppers in één lange, verlichte slinger door de Woerdense Singel. Een dj op een bootje zal de sups begeleiden. Het thema is ‘NEON’, dus deelnemers mogen zich bont, kleurrijk en vrolijk uitdossen.