Het Klooster start met afdeling 'Oude Muziek'

woerden • Het Klooster start met een afdeling 'Oude Muziek', waar geïnteresseerden op authentieke instrumenten historische muziek leren maken.

Oude muziek, ook wel Musica Antiqua genoemd, is de laatste jaren erg gegroeid in populariteit. Aanleiding voor Het Klooster om de nieuwe afdeling op te zetten. Het gaat om muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barok. Bij de uitvoering van oude muziek wordt teruggegrepen naar authentieke instrumenten uit de tijd waarin de muziek geschreven is. Dat geeft een bijzondere sfeer aan de muziek, dat vooral bij een liveoptreden goed tot uiting komt. Muziek die klinkt zoals componisten uit die tijd, zoals Bach, Händel, Telemann en Vivaldi, het oorspronkelijk bedoeld hebben. Het is mogelijk om lessen op onder andere klavecimbel, luit, traverso, blokfluit of barokviool te volgen. Ook biedt Het Klooster de mogelijkheid om samen te musiceren in het Kamermuziek Ensemble, waarbij klassieke stijlperiodes aan bod komen.

q  www.kloosterwoerden.nl/oudemuziek/


Volkstuinen te huur

harmelen • Wie zelf aardappelen, groente of fruit wil kweken vanaf komend jaar kan een volkstuin huren bij moestuinvereniging ‘in de Knollentuin' in Harmelen. Er zijn tuinen met verschillende afmetingen beschikbaar. Sommige tuinen hebben een kas of schuur, dat is afhankelijk hoe de vorige huurder deze heeft achtergelaten. Meer informatie via: indeknollentuin@icloud.com.