zaterdag 17 september

Vrijmarkt in Harmelen
09:00-15:00, Harmelen, centrum
De vrijmarkt is op het Joke Vermeerplein, de Kalverstraat, de Uitweg, het Kerkplein en de Kloosterweg. Deze wegen zijn gedurende de dag afgesloten voor verkeer. Plaatsen voor de vrijmarkt zijn gratis na aanmelding bij: redactiedorpskrantharmelen@gmail.com. Het gaat om een vrijmarkt voor tweedehands artikelen en is niet bedoeld voor winkeliers. Vanaf 07.30 uur mogen deelnemers hun plek inrichten. Naast de vrijmarkt is er nog het nodige vertier georganiseerd. Aan het einde van de vrijmarkt wordt erop toegezien dat alles schoon wordt achtergelaten.

Rommelmarkt
10:00-15:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Rommelmarkt van stichting Sinar Maluku. Wie iets wil verkopen, kan gratis een tafel reserveren via: activiteit@sinarmaluku.nl.
www.sinarmaluku.nl

Verkoop appels en peren
10:00-13:00, Woerden, NME-Centrum InBredius, Kievitstraat 42
Verkoop van onbespoten appels en peren. Het fruit is afkomstig van de hoogstamboomgaarden op het landgoed. Er zijn hand- en stoofperen te koop, appels voor de hand, voor de moes en om te verwerken in de taart. Wie dit fruit koopt, steunt het in stand houden van de boomgaarden op Landgoed Bredius. Ook op het Oogstfeest (op zondag 25 september) is er fruit te koop. Betalen gaat contant. Tip: neem zelf een tas mee.

Streekmarktbespeling
13:15-14:15, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Weekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.
www.carillonwoerden.nl

Concert Mannenkoor
20:00, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
Het Groot Mannenkoor Midden-Nederland (GMMN) onder leiding van de Woerdense dirigent Martin Mans geeft een concert. Het GMMN brengt een gevarieerd programma met liederen over de storm zoals ‘Ruwe stormen en Houd mij vast,’ vaderlandse liederen zoals: ‘Voor Neerland een lied’ en een medley van Vera Lynn en tenslotte maken spirituals en geestelijke liederen deel uit van het programma zoals: ‘Nader mijn God bij u en You never walk alone.’ Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50 euro (aan de zaal 15 euro, leden van PCOB/KBO/ANBO betalen 11 euro, kinderen tot en met 11 jaar gratis). Reserveren is aan te bevelen: 06 25391903. Voorverkoopadres: De Hoeksteen Boekhandel, Havenstraat 17, Woerden. www.martinmans.nl/toegangskaarten

zondag 18 september

Open dag manege
11:00-15:30, Woerden, Manege Morgenstond, Geestdorp 10a
Bezoekers kunnen deze dag kennis maken met de manege, de pony’s en de paarden. Met onder andere ponyritjes, test je ruiterfitheid, een pony-poets-plein, demonstratie carrouselrijden en een show met fotowedstrijd met alle veulens die het afgelopen seizoen geboren zijn. Iedereen is welkom.

Speuren door boomgaard
14:00, Harmelen, natuurterrein De Kievit, ingang naast Bisschopshof 2
Aan de hand van een beschrijving kan een rondwandeling door de boomgaard met oude appel- en perenrassen worden gemaakt, waarbij gewezen wordt op de specifieke bijzonderheden van deze rassen, zoals de Winterjan, de Groninger Kroon, de Bloedpeer en de Maagdenpeer. Kinderen kunnen onder begeleiding meedoen aan een speurtocht met vragen, die met de aanwijzingen op de bomen beantwoord worden. Daarnaast zijn de daglonershuisjes (met historische stijlkamer) te bezichtigen en kunnen bezoekers een rondwandeling maken over het terrein, met de natuurplas.www.dekievitharmelen.nl

maandag 19 september

Aglow bijeenkomst
19:45, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Thema van de bijeenkomst is: 'Leven in de eindtijd; niet speculeren, maar transformeren...' Spreker is Teun van der Leer, voorganger van Cama Parousia Woerden.

dinsdag 20 september

Koffieochtend
10:00-12:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. De PKN Woerden stelt deze ruimte beschikbaar voor mensen die het fijn vinden om andere mensen te leren kennen. Een ontmoeting met mensen in een andere setting dan de thuissituatie is in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Ook kunnen bijvoorbeeld buurtgenoten met elkaar van deze voorziening gebruik maken. Er wordt gratis een kop koffie/thee/limonade met wat lekkers aangeboden. Wekelijks zijn twee gast vrouwen/mannen aanwezig. De inloop is er voor mensen jong en oud. Voor kinderen is er een speelhoek aanwezig. Opgave is niet nodig, er is vrij entree. Meer informatie via: 0348-410111 of e-mail: kosterijmaranathakerk@gmail.com.

woensdag 21 september

Weekmarktbespeling
11:00-12:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Weekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.
www.carillonwoerden.nl