'Calender Slam' voor Diede de Groot

regio • Diede de Groot heeft voor de tweede keer in haar carrière een ‘Calender Slam’ weten te behalen. De Oudewaterse rolstoeltennisster die in Woerden naar school ging won dit jaar alle Grand Slam toernooien. Afgelopen weekend toonde ze zich de beste op de US Open door in de finale haar Japanse rivale Yui Kamiji te verslaan in drie sets. Ook de dubbeltitel was voor De Groot een prooi. Vorig jaar combineerde ze de winst op alle Grand Slam toernooien met een gouden medaille op de Paralympische Spelen.


Floortje Mackaij naar Movistar

woerden • Wielrenster Floortje Mackaij heeft bekend gemaakt na dit seizoen Team DSM achter zich te laten en over te stappen naar het Spaanse Movistar. Daar wordt ze teamgenote van de Nederlandse veelvraat Annemiek van Vleuten. Ze hoopt daar veel van haar te leren en in een aantal wedstrijden als kopvrouw aan de start te verschijnen. De Woerdense kwam sinds haar debuut in 2013 al uit voor Team DSM. 


Blessure Joel Nussy

harmelen • Joel Nussy zal waarschijnlijk voor langere tijd niet inzetbaar zijn. De aanvaller van SCH ’44 raakte afgelopen weekend in het duel met Kockengen geblesseerd en heeft een gecompliceerde sleutelbeenbreuk opgelopen. Othman Hajji zal namens SC Woerden komende zaterdag niet inzetbaar zijn. Ook hij viel uit met een blessure aan zijn hamstring. "Gezien zijn blessureverleden nemen we geen risico met hem. Zaterdag komt daarom te vroeg", laat trainer Mike Doornkamp weten.


Sportlust '46 versterkt zich met Soufian Echcharaf 

woerden • Sportlust ‘46 heeft zich versterkt met middenvelder Soufian Echcharaf. Echcharaf is een ervaren speler die ruim veertig duels uitkwam voor De Graafschap. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht en Vitesse. De laatste jaren was hij actief in deBotola Pro, de hoogste voetbaldivisie in Marokko. “Met Echcharaf halen we een speler met snelheid en diepte in huis”’, zegt TC-lid Cees Pels. “Ook is hij op meerder posities inzetbaar. Met zijn ervaring in binnen- en buitenland kan hij daarnaast onze jonge talenten bij de hand nemen.” De komst van Echcharaf was nodig na het opstappen inde voorbereiding van Jorn van Lunteren.