Genoeg te doen in Woerden tijdens Nationale Sportweek

woerden •  De NOC*NSF Nationale Sportweek is dit jaar van vrijdag 16 september tot en met zondag 25 september. Het doel is om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren om te sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Ook in Woerden kunnen mensen meedoen met extra activiteiten voor jong en oud. 

"Wij willen in deze sportieve week een actieve en gezonde leefstijl promoten", vertelt Daan van Koert van Beweegteam Woerden. "Sport is goed voor iedereen, het is niet alleen leuk, je wordt er ook gezonder, blijer, socialer en gelukkiger van." Beweegteam Woerden organiseert gedurende de week activiteiten voor verschillende doelgroepen. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners, zoals sportaanbieders, scholen, de gemeente, Albert Heijn Woerden en Team Sportservice Provincie Utrecht. 

10@10

In het basisonderwijs kunnen kinderen meedoen aan de 10@10 Challenge. Met sporters van TeamNL ontdekken zij in 10 minuten 10 verschillende sporten. Daarnaast kunnen scholen via het project ‘Vereniging in de school’ Woerdense sportaanbieders op school uitnodigen om een clinic te komen geven. Senioren uit de gemeente Woerden kunnen via de Sportproeverij overdag (twee keer) gratis sporten bij verschillende sportaanbieders. Er doen veertien sport- en beweegorganisaties mee met ruim twintig groepsgerichte sport- en beweegactiviteiten. 

Voor alle Woerdenaren die de afgelopen jaren de avondvierdaagse hebben gemist, is er een alternatieve avondvierdaagse. Op de website van Beweegteam Woerden staan verschillende routes. Deelnemers maken kans op een leuke prijs van Intersport/Twinsport Woerden als ze hun wandelfoto delen via sociale media of mailen naar: daan@beweegteamwoerden.nl. 

Woerdense sportverenigingen kunnen op zaterdag 17 september meedoen aan de World CleanUp Day door de eigen sportaccommodatie en de omgeving flink op te schonen. Ook kunnen verenigingen zich opgeven voor een sportcafé op maandag 19 september, dat wordt georganiseerd door de gemeente Woerden in samenwerking met NOC*NSF, waarbij wordt ingegaan op het thema 'De mogelijkheden van het Sportakkoord en netwerk(en) in de sport!'

Fruitmanden

Om ook een gezonde leefstijl en gezonde voeding extra te promoten, stelt Beweegteam Woerden samen met Albert Heijn Woerden weer gratis fruitmanden beschikbaar voor sportverenigingen. Het fruit kan worden uitgedeeld aan leden en bezoekers. Sportclubs of sportorganisatie die zich willen ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van vrijwilligersmanagement, ledenbinding, geld genereren of verduurzaming kunnen deelnemen aan landelijke online workshops. De workshops worden gehouden van maandag 19 tot en met donderdag 22 september. Meer informatie is te vinden via: www.beweegteamwoerden.nl/programma-nationale-sportweek-2022/

Beweegteam Woerden organiseert niet alleen zelf activiteiten, maar promoot ook activiteiten die Woerdense sportaanbieders zelf aanbieden. "Op het online platform www.doemeeinwoerden.nl staan kennismakingsactiviteiten voor jong en oud vermeld", zegt Van Koert. "Dit is niet alleen sportief aanbod: mensen kunnen ook deelnemen aan muzikale, culturele of creatieve activiteiten." 

Evenementen

Hij wijst ook op verschillende sportieve festivals en evenementen in de Nationale Sportweek. Zo is er op zaterdag 17 september het Sup Festival van Sportsaeck in en rondom het Westdampark. Op vrijdag 23 september kunnen zowel ervaren als onervaren frisbee-ers meedoen aan een open toernooi van frisbee Woerden. Op dezelfde dag kunnen Woerdense volwassenen een kijkje nemen en meedoen met de open dag bij fitnesscentrum Sol Sport Woerden.

Op de laatste dag van de Nationale Sportweek is er het Oogstfeest bij het NME-Centrum InBredius en op Landgoed Bredius, met een doorlopend programma van 13.00 tot 17.00 uur waarbij bezoekers kunnen koken in het Modderrestaurant, een bezoekje brengen aan de pluk- en moestuin, zero waste leren inpakken en mee kunnen doen aan een sportieve activiteit van Beweegteam Woerden. 

Alle informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op www.beweegteamwoerden.nl.