• Optreden van Juan Juan tijdens de Popronde Woerden van vorig jaar.
• Optreden van Juan Juan tijdens de Popronde Woerden van vorig jaar. Foto: Paul van den Dungen

Vijfde editie van Popronde Woerden

Algemeen

WOERDEN • Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, strijkt op zondag 25 september neer in de Woerdense binnenstad. 

Op tien verschillende locaties kunnen bezoekers genieten van 21 optredens. Cultuurwethouder Jelmer Vierstra verricht om 13.30 uur in het Stadsmuseum de opening van de vijfde editie van Popronde Woerden. Dit door in de Vroedschapszaal het eerste optreden van de dag - van de band Jacht - aan te kondigen. 

Hierna kunnen bezoekers langs cafés, restaurants, de bibliotheek, Lutherse Kerk en het Kazerneplein om de (gratis toegankelijke) concerten bij te wonen. In de studio van RPL Woerden zijn vijf radiosessies waar bezoekers eveneens welkom zijn. Het programma gaat alle kanten op. Acts als Boaz, néomi, Barth, Emile Lagarde, Oliver Pesch, Daniel Nolet, Katie Koss en De Toegift komen naar Woerden.

Meau
Popronde tourt twaalf weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in vier verschillende steden een Popronde plaats, met optredens van de meest talentvolle muzikanten van dit moment. Zij hopen in de voetsporen te treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en Meau. Meau, bekend van het liedje ‘Dat heb jij gedaan’ stond vorig jaar september nog in de Lutherste Kerk in Woerden.

De vijfde editie van de Popronde Woerden gaat de laatste worden van coördinator Mark van Leeuwen. Na jarenlang lobbyen en uiteindelijk vijf maal het festival organiseren vindt hij het tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie. Laura Strubbe en Max de Vries zijn de nieuw coördinatoren en gaan in 2023 het festival organiseren.

www.popronde.nl