• Erik Scherder.
• Erik Scherder. Foto: Daan Brand

Erik Scherder te gast

woerden • Voor de tweejaarlijkse studiedag van Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Groene Hart is hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uitgenodigd. 

Nadat de vorige studiedag volledig online werd gehouden vanwege corona is de organisatie blij dat alle medewerkers van SPCO Groene Hart dit jaar weer fysiek bij elkaar kunnen komen. Er is bewust gekozen voor het thema 'Energiek werken bij SPCO Groene Hart'. "Het bestuur realiseert zich dat dit tijden zijn waarin er veel gevraagd wordt van de medewerkers", valt te lezen in een toelichting. "Door de krapte op de arbeidsmarkt en door corona is er een hoge mate van bewustzijn ten aanzien van vitaliteit. Vitale medewerkers zijn van belang om zich met enthousiasme te kunnen inzetten voor kwalitatief goed onderwijs." 

Fit en energiek

Vraag daarbij is hoe medewerkers ervoor zorgen dat ze fit en energiek worden en blijven. Tijdens de studiedag worden medewerkers geïnspireerd om met dit thema aan de slag te gaan. Een tweetal sprekers, Erik Scherder en Mirjam van der Vegt, nemen de medewerkers mee in het thema. Van der Vegt is een Nederlandse journalist, schrijver, spreker en trainer. Ze bespreekt het thema: 'kracht van rust voorverbinding en energiek werken', gebaseerd op haar boek 'De kracht van rust'. Scherder is bekend van zijn televisieoptredens en de boeken die hij heeft geschreven over een fit brein. Verder kunnen de deelnemers meedoen aan workshops waarbij beweging centraal staat, zoals dans, percussie, zang en wandelen in de omgeving van de Reeuwijkse plassen waar de studiedag wordt gehouden.