Temperatuur zwemwater niet omlaag

woerden/harmelen • De stijgende energieprijzen zijn voor WoerdenSport geen reden om de temperatuur van het zwemwater in zwembaden Batenstein in Woerden en H20 in Harmelen te verlagen of de toegangsprijzen te verhogen. 

De stichting heeft met de gemeente de afspraak gemaakt om de energiekostenstijging voor dit jaar te compenseren. Dat betekent dat de twee zwembaden dit jaar 'gewoon' open blijven. Klanten kunnen wel meehelpen de kosten te drukken door minder lang te douchen.

Tarieven omhoog

Het is goed mogelijk dat de tarieven per 1 januari 2023 flink omhoog gaan om de stijging van de energieprijzen deels op te vangen. "Maar aangezien we een maatschappelijke toegangsprijs willen blijven hanteren, zijn we met de gemeente in gesprek over compensatie voor 2023 en de jaren erna", schrijft de stichting. 

Er is de afgelopen jaren al het nodige gedaan om de energievraag te beperken, maar nu is de energierekening ook bij WoerdenSport een forse kostenpost. De stichting is sinds enige tijd in overleg met de gemeente om af te spreken hoe er het beste met deze kostenstijging is om te gaan. 


Uitreiking gemeentelijke onderscheidingen

zegveld • Bert van Elk en Nico van der Steeg hebben dinsdag in de Milandhof in Zegveld een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt gekregen voor hun inzet om inwoners die door oorlogsgeweld zijn omgekomen blijvend te herinneren.

De twee zetten zich al jaren samen in om oorlogsslachtoffers uit de gemeente te eren. Dit deden zij onder andere door het oprichten van monumenten, zoals het oorlogsmonument voor de Harmelense verzetsheld Cor van Bemmel. Ook hebben zij zich ingespannen voor plaquettes en het doen van onderzoek ten behoeve van het postuum aanvragen en uitreiken van diverse onderscheidingen aan nabestaanden.

Uren in het archief

Bert schreef daarnaast nog boeken en artikelen over de oorlog. Hij bracht hiervoor uren door in het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard waar hij duizenden kranten doorploegde om de Woerdense geschiedenis te achterhalen.

Nico richtte vorig jaar de Stichting Four Chaplains Memorial Foundation Nederland op. De stichting selecteert kandidaten om ze vervolgens voor te dragen voor een Amerikaanse onderscheiding. 

De uitreiking van de onderscheidingen vond plaats tijdens een diner van de Amerikaanse delegatie Four Chaplains Memorial Foundation.