Veteranen bezoeken Zeeland

lopikerwaard • Leden van Stichting Veteranen Lopikerwaard brengen zaterdag 1 oktober een bezoek aan de Scheldedam, de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Slag om de Schelde plaatsvond. Het bezoek is naar aanleiding van de vertoning van de gelijknamige film vorig jaar aan veteranen in bioscoop Annex Cinema. 

De Slag om de Schelde begon op 1 november 1944 met landingen van Britse, Noorse en Belgische commando’s op de kust van Walcheren bij Westkapelle. Na een week van hevige gevechten eindigde de operatie ‘Infatuate ll’ op 8 november door overgave van de laatste Duitse troepen. Naast de Scheldedam gaan de veteranen langs bij het bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Op de terugweg wordt op de erebegraafplaats bij Bergen op Zoom een krans gelegd. Voor deze 'Battlefieldtour' moet men zich wel opgeven. De eigen bijdrage bedraagt 10 euro per persoon, inclusief koffie, geheel verzorgde lunch en versnaperingen. Er zijn voor deze reis vijf opstapplaatsen: Woerden station (Noordzijde), Montfoort (Kasteelplein), Benschop (halte dorp), Lopik (gemeentehuis) en Schoonhoven (halte Noord). Men kan zich, o.v.v. naam, telefoonnummer, opstapplaats, wel of niet met partner/introducée aanmelden bij: raymond.hiltrop@veteranen-lopikerwaard.nl. Aanmelders krijgen een bevestiging met informatie over het programma en de opstapplaats met de tijd. 

Met de organisatie van deze Battlefieldtour hoopt de stichting tegemoet te komen aan de wens van vele veteranen en dan vooral van diegenen die de film gezien hebben.