• Alle deelnemers van de Onderlinge Opschoondag. Links wethouder Arjan Noorthoek.
• Alle deelnemers van de Onderlinge Opschoondag. Links wethouder Arjan Noorthoek. Foto: aangeleverd

Zegveld weer een stukje schoner

zegveld • Dankzij de inzet van achttien vrijwilligers is Zegveld weer een stukje schoner. Zij haalden zaterdag tijdens de door Onderling Verzekerd georganiseerde opschoondag tien zakken vol zwerfvuil van straat. 

De vrijwilligers, een mix van medewerkers van het verzekeringskantoor en inwoners van Zegveld, verzamelden zich 's morgens vroeg voor het kantoor van de verzekeraar aan de Middenweg in Zegveld. Arjan Noorthoek, wethouder van Zegveld, verraste de vrijwilligers met zijn komst. Hij had voor hen een slagroomtaart meegenomen. 

Motivatie

Noorthoek nam ook zelf een grijper ter hand en ging met een vuilniszak de straat op. "Fijn dat ons initiatief zo wordt gewaardeerd vanuit de gemeente, dat geeft extra motivatie", aldus Roselle Gruters van Onderling Verzekerd. "Het was sowieso makkelijk om deze dag te organiseren met de materialen die de gemeente Woerden beschikbaar heeft gesteld." 

Gruters nam het initiatief voor de opschoondag, samen met haar collega’s Madelon Wolmerstett en Karin Oelderik. De activiteit is het derde vrijwilligersinitiatief dat de verzekeraar dit jaar organiseert voor haar medewerkers. Onder de titel 'Onderling met Elkaar' neemt iedere medewerker een keer deel aan een maatschappelijke activiteit.

Vrij schoon

Aan het begin van de middag keerde iedereen terug bij het verzamelpunt. In totaal waren er ruim tien zakken met vuil geraapt. Het viel Gruters op dat Zegveld al vrij schoon is. "We moesten echt ons best doen om zwerfvuil te vinden, dus dat is een compliment voor de Zegvelders." Het plan is om de opschoondag ook volgend jaar te houden.