zaterdag 24 september

Open huis Sol Sport
09:00-17:00, Woerden, Sol Sport, Ampèreweg 3
Sol Sport opent haar deuren voor alle Woerdenaren. Bezoekers kunnen kennis maken met de sportstudio en meedoen met de demo’s van de groepslessen. Het advies is dan ook om sportkleren aan te trekken en een handdoek + flesje water mee te nemen.
www.solsport.nl

Open ochtend
10:00-11:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en volop informatie te krijgen. Preventief inzetten van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn van harte uitgenodigd.
www.logeerhuisbredius.nl

Marcel en Lydia Zimmer
15:30, Waarder, PKN Gereformeerde Kerk, Dorp 24
Familieconcert met Marcel en Lydia Zimmer. Dit duo heeft veel liedjes voor volwassenen en kinderen geschreven over geloven die veel worden gezongen in kerken en op school. Marcel en Lydia Zimmer hebben ook veel cd’s gemaakt. Kaarten kosten 7,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen. Deze zijn te bestellen via: www.zingenindekerk.nl/evenementen.

Jubileumconcert
19:30, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
In het kader van de viering van ‘Woerden 650 jaar Stad’ geeft het Nederlands Concert Mannenkoor een concert met zang en muziek. Jimco Zijlstra is dirigent van dit koor, waarvan de zangers uit bijna alle provincies afkomstig zijn. Vaste begeleiders zijn André van Vliet (orgel) en Jan Lenselink (vleugel). Er is een solistische bijdrage van sopraan Anke Smits. Kaartjes à 12,50 euro (jongeren onder de 13 jaar 7,50 euro) zijn verkrijgbaar via www.ncmonline.nl. Aan de kerkdeur op de avond zelf kost een kaartje 15 euro. Dit als er nog zitplaatsen zijn.

Optreden mannenkoor Eneas
19:30, Waarder, Dorpskerk, Dorp 15
Mannenkoor Eneas uit Urk onder leiding van Harry Dekker verzorgt een concert. Het orgel wordt bespeeld door Lennert Knops en de harp door Maria Knops. De avond wordt geopend en afgesloten door ds. H.G. van der Ziel. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor het werk van Bonisa. Tevens is er een verkooptafel aanwezig. Na afloop staat er koffie klaar.

Concert met werken van Amy Beach
19:30, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Pianiste Carol Ruiz geeft in samenwerking met het Eudora Quartet een concert. Er worden werken gespeeld van Amy Beach, een Amerikaanse componiste die onbekend is in Nederland. Haar stijl is te vergelijken met Brahms, altijd met een romantische karakter, maar gekenmerkt door haar constante strijd tegen de onderdrukking van vrouwen in de samenleving. Kaarten zijn online verkrijgbaar via: www.carolruiz.nl en www.eudoraquartet.com.

Woerden Praise
20:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Praise-avond met muziek, zang, getuigenissen en gebed. Testify Kamerik zorgt voor de muziek. Meer informatie op Facebook (Overhoop Koffiekerk Woerden).

Improvisatieconcert
20:15, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
Alweer het vijfde Bonaventuraconcert. Gedurende de dag worden er improvisatieworkshops gehouden, gegeven door topimprovisatoren Jos van der Kooy, Hayo Boerema en Geerten Liefting. Organisten kunnen zich nog opgeven voor de masterclasses die van 10.30 tot 16.00 uur duren. ‘s Avonds geven de drie docenten gezamenlijk een improvisatieconcert, als afsluiter van deze improvisatiedag. De entree is 12,50 euro.

Danceparty in de dansHALL
21:00-02:00, Woerden, dansHALL (Intechnium gebouw), Korenmolenlaan 4
Danceparty met dansmuziek uit de jaren 70, 80, 90 en de zero’s. De HALL heeft drie zalen waarvan er in principe twee als dansruimte gebruikt zullen gaan worden. Alles is gelijkvloers. Het restaurant van De HALL wordt voor de dit dansfeest opgetuigd in Studio ’54 look, inclusief spiegelbollen. Tijdens het feest is de ‘Nachtkiosk’ open. Daar kunnen bezoekers tussendoor snacks krijgen. Parkeren kan gratis voor de ingang. Tickets zijn online verkrijgbaar.

zondag 25 september

Jubileum Concert Woerden 650
15:00-16:30, Woerden, Bonaventurakerk, Rijnstraat 60
Groot jubileumconcert in het kader van Woerden 650 jaar stad. Medewerking wordt verleend door Harmonie de Vriendschap, Koor Bravour, Koor LSIA (let’s sing it all together) en sopraan Anke Smits. Entree is gratis. Wel is er na afloop een collecte voor de onkosten.

‘Uur van lofprijzing’
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Dienst staat in het teken van het thema: 'Een toekomst vol met hoop'. Ds. Gerrit Fredrikze zal hierover spreken. Daarnaast veel liederen om te zingen onder begeleiding van het combo JOY. Ook is er ruimte voor gesprek en gebed.

dinsdag 27 september

Inloopochtend
09:30-11:00, Kamerik, Heerlijk Houtdijk, Houtdijk 4
Op iedere vierde dinsdag van de maand is er open inloopochtend bij zorgboerderij Heerlijk Houtdijk. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Er staat koffie of thee met taart klaar.

Weekmarktbespeling
11:00-12:00, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Weekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.
www.carillonwoerden.nl

Bingo in Molenvliet
14:00-16:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Iedere tweede en vierde woensdag van de maand is er een bingo van stichting Sinar Maluku. Behalve veel gezelligheid zijn er ook leuke prijzen. Iedereen is welkom.
www.sinarmaluku.nl

donderdag 29 september

Koffiemiddag
13:30-15:45, Woerden, Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek)
Elke donderdag is er in de huiskamer naast de koe - de ruimte waar Hart voor Woerden ook gebruik van maakt - een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl. Wie zich aan wil melden als gastheer of gastvrouw kan eveneens contact opnemen.

vrijdag 30 september

Kinderdisco
18:30-21:30, Harmelen, Dezibel, Wilhelminalaan 1
Wervelende kinderdisco van Oranjevereniging Harmelen. De dj draait leuke discomuziek met de laatste kinderhits. Cynthia van de ijsboerderij ‘De Morgen’ komt ijsjes scheppen en kinderen kunnen zich laten schminken. Thema dit jaar is ‘Circus’ en de jonge bezoekers mogen verkleed naar de disco komen. Alle kinderen van de basisschool (groep 1 t/m 8) zijn welkom, net als hun papa’s en mama’s. De entree is 3 euro.

Orgelconcert
20:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Gerben Budding geeft een orgelconcert op het gerestaureerde Bätz-orgel. Op het programma staan werken van George Frideric Handel, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy, César Franck (200 jaar geleden geboren) en Théodore Dubois. Het concert wordt besloten met een improvisatie waarvoor het koraalthema mag worden opgegeven door het publiek. De toegang is gratis, er is wel een collecte.

zaterdag 1 oktober

Repair Café bij TechnoHUB
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2b
Inwoners kunnen langskomen met kapotte spullen om deze (gratis) te laten repareren door vrijwilligers. Zij doen reparaties aan onder andere speelgoed, elektrische spullen en fietsen. Ook naaigoed is welkom.

Aftrap peukenraapactie
11:00-14:00, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
Zero Waste Groene Hart geeft samen met wethouder Jelmer Vierstra het startschot voor de ludieke opschoningsactie: 'Minder Peuk, Meer Leuk'. In minder dan een uur rapen deelnemers een pot vol peuken. De potten komen in de etalage van de Duurzaamheidswinkel te staan. De actie loopt tot 13 oktober. Dan wordt bekend gemaakt hoeveel peuken er zijn geraapt. Het streven is 25.000 peuken. Dat scheelt dan maar liefst 200.000 liter grondwater wat niet vervuild raakt. Wie met een groep wil rapen, kan zich opgeven via: zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

Streekmarktbespeling
13:15-14:15, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Streekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.
www.carillonwoerden.nl

Diederik Jekel
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Voor iedereen die zijn blik wil verruimen en klaar wil zijn voor de toekomst probeert Diederik in deze special alles wat moeilijk is makkelijk te maken zodat iedereen meer begrijpt van de wereld. Het leven is vreselijk lastig geworden: klimaatverandering, kunstmatige intelligentie, genetisch manipuleren, virtual reality, noem het maar op. Allemaal termen die je wel eens hoort maar eigenlijk niet precies weet wat je ermee moet of kan. Misschien durf je niet echt te vragen wat het allemaal betekent omdat je denkt dat je het al moet weten. Of misschien wil je gewoon een avond genieten van al het geweldigs dat mensen kunnen bedenken. Kaarten à 22,50 euro zijn te koop via www.kloosterwoerden.nl.

Bingo
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Maandelijkse bingoavond (elke eerste zaterdag van maand) bij de voetbalclub. Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronde de kaart vol voor het 57e getal, dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Kaas- en Kiphandel Van Bemmel uit de Voorstraat. Voor dertien ronden bingo betalen deelnemers 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend.