• Marjan Haak kreeg van burgemeester Victor Molkenboer de onderscheiding uitgereikt, met een oorkonde en een grote bos ruikers.
• Marjan Haak kreeg van burgemeester Victor Molkenboer de onderscheiding uitgereikt, met een oorkonde en een grote bos ruikers. Foto: Alex de Kuijper

Marjan Haak verrast met gemeentelijke onderscheiding

woerden • Marjan Haak ontving maandag in Proeflokaal Bregje in Woerden een gemeentelijke onderscheiding (met oorkonde) ontvangen. Die kreeg zij uit handen van burgemeester Victor Molkenboer. 

Haak stond aan de wieg van Stichting Present Woerden. Deze stichting slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als een ‘makelaar in vrijwilligerswerk’ zorgt de stichting voor de coördinatie tussen de vraag naar en het aanbod van hulp.

Kerstengelactie

Jaarlijks zijn via Present zo’n 500 tot 600 mensen actief voor een ander. De stichting heeft een bestuur van vijf leden en één betaalde coördinator voor twintig uur in de week. Voorbeelden van projecten zijn de kerstengelactie, zomerpakketten, raamtekenen bij Abrona Bredius en wandelen met bewoners van het Oudeland.

Haak was jarenlang de spreekwoordelijke spin in het web van de stichting. Zo nam ze verschillende coördinatoren aan, stuurde ze bestuursleden aan en onderhield ze de contacten met allerlei instanties en personen. Daarnaast verzorgde zij het PR-gedeelte. Na negen jaar heeft zij op 1 juli haar voorzitterschap overgedragen.