Expositie schilderclub

zegveld • Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan houdt de schilderclub van Welzijn Zegveld op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober een expositie in de Meijezaal van de Milandhof.

Wethouder cultuur Jelmer Vierstra zal op de vrijdag om 10.30 uur de opening verrichten. Van alle cursisten worden schilderijen van de afgelopen tien jaar geëxposeerd. De werken bestaan uit houtskool tekeningen, acrylverf op doek of op papier, aquarel en pastelkrijt. De expositie is zowel op vrijdag als op zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur te bezoeken. 

q www.welzijnzegveld.nl


Klaverjassen

harmelen • Het nieuwe klaverjasseizoen is weer begonnen en leden van kaartclub de Nakaarters komen elke maandagavond om 19.30 uur bij elkaar in recreatiecentrum H2O in Harmelen om te klaverjassen of jokeren. Er zijn ruim tien tafels bezet, maar er is nog ruimte voor nieuwe leden. Iedereen is welkom om langs te komen en de sfeer te proeven. Aanmelden is niet nodig. meer informatie: www.klaverjassers.nl.


Opbrengst collecte Nierstichting 

harmelen • De collecte van de Nierstichting heeft in Harmelen een bedrag van 2.917,10 opgebracht.

Een bedrag waar collectecoördinator Karin van Leeuwen ontzettend blij mee is. "Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en alle donateurs voor hun steun." Omdat de Nierstichting geen structurele financiële steun van de overheid krijgt, is het afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting.” De stichting besteedt het geld aan een beter leven voor nierpatiënten. 


Kinderboekenweek met als thema: Gi-Ga-Groen!

regio • Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) zijn er in de vestigingen van Bibliotheek Het Groene Hart allerlei activiteiten voor kinderen

De week staat dit jaar in het teken van de natuur. Onder het motto Gi-Ga-Groen! kunnen kinderen natuurworkshops volgen of een game spelen. In de game (te spelen via een QR-code op een poster) gaan ze samen met twee hulpjes opdrachten uitvoeren om de wereld te beschermen tegen vervuiling. Al spelend komen ze achter allerlei weetjes over dier en milieu. Tijdens de natuurworkshop ‘De geheimen van bomen' (op 6 oktober in de bibliotheek van Oudewater en op 11 oktober in het Huis van Ervaring in Montfoort) leren kinderen van alles over bomen. De workshop wordt verzorgd door IVN Natuureducatie. Een overzicht van alle activiteiten staat op de website van Bibliotheek Het Groene Hart

q www.bibliotheekhetgroenehart.nl/Kinderboekenweek