vrijdag 30 september

Mannenochtend
10:00, Woerden, brandweerkazerne, Boerendijk 34
De mannen worden ontvangen door Hans Burger die hen vertelt over het werk van de brandweer. Hoewel mannen ook te maken hebben met de ziekte kanker of met het verlies van een dierbare, blijkt dat zij vaak minder goed aansluiting vinden of andere interesses en behoeftes hebben. Daarom organiseert Inloophuis 'Leven met Kanker' speciale mannenochtenden op de laatste vrijdagochtend van de maand. Meestal gaat het om een bedrijfsbezoek. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan telefonisch via: 0348-447643/06-14004496 of per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Atelierroute Groot Woerden
10:00-17:00, Woerden, Galerie Van Slagmaat, Leidsestraatweg 36
In de expositieruimte van de galerie is een overzichtstentoonstelling met werken van verschillende kunstenaars. Deze tentoonstelling is te bezichtigen op vrijdag 30 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Het is een goed startpunt om een keuze te maken welke kunstenaars men wil bezoeken tijdens de Atelierroute Groot Woerden. De adressen staan in het routeboekje. Deze is te verkrijgen bij onder meer Galerie Van Slagmaat, VVV Woerden, Stadsmuseum Woerden en diverse winkeliers. De Atelierroute Groot Woerden vindt op 1 en 2 oktober van 11.00 tot 17.00 uur plaats. Meer informatie over de deelnemende kunstenaars en locaties in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld is te vinden op www.atelierroutegrootwoerden.nl en op de Facebook- en Instagrampagina van Atelierroute Groot Woerden.

Expositie schilderclub
10:30, Zegveld, Milandhof (Meijezaal), Middenweg 2
Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan houdt de schilderclub van Welzijn Zegveld op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober een expositie in de Milandhof. Wethouder cultuur Jelmer Vierstra zal op de vrijdag om 10.30 uur de opening verrichten. Van alle cursisten worden schilderijen van de afgelopen tien jaar geëxposeerd. De werken bestaan uit houtskool tekeningen, acrylverf op doek of op papier, aquarel en pastelkrijt. De expositie is zowel op vrijdag als op zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur te bezoeken.
www.welzijnzegveld.nl

Orgelconcert Gerben Budding
20:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Gerben Budding geeft een orgelconcert op het gerestaureerde Bätz-orgel. Op het programma staan werken van George Frideric Handel, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy, César Franck (200 jaar geleden geboren) en Théodore Dubois. Het concert wordt besloten met een improvisatie waarvoor het koraalthema mag worden opgegeven door het publiek. De toegang is gratis, er is wel een collecte.

zaterdag 1 oktober

Repair Café
09:30-12:00, Woerden, TechnoHUB, Industrieweg 2
Bewoners kunnen langskomen met kapotte spullen om deze (gratis) te laten repareren door vrijwilligers. Zij doen reparaties aan onder andere speelgoed, elektrische spullen en fietsen. Ook naaigoed is welkom.

Open ochtend De Mantelmeeuw
10:00-12:00, Woerden, hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig.
www.demantelmeeuw.nl.

Aftrap peukenraapactie
11:00-14:00, Woerden, Duurzaamheidswinkel, Voorstraat 75
Zero Waste Groene Hart geeft samen met wethouder Jelmer Vierstra het startschot voor de ludieke opschoningsactie: 'Minder Peuk, Meer Leuk'. In minder dan een uur rapen deelnemers een pot vol peuken. De potten komen in de etalage van de Duurzaamheidswinkel te staan. De actie loopt tot 13 oktober. Dan wordt bekend gemaakt hoeveel peuken er zijn geraapt. Het streven is 25.000 peuken. Dat scheelt dan maar liefst 200.000 liter grondwater wat niet vervuild raakt.Wie met een groep wil rapen, kan zich opgeven via: zerowaste@duurzaamwoerden.nl.

Rondleiding in Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt weer elke zaterdag een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het kloosteravontuur begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaan bezoekers naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. Onderweg horen deelnemers bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, haar bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.
www.kloosterwoerden.nl

Streekmarktbespeling carillon
13:15-14:15, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Streekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef. www.carillonwoerden.nl

Bingo
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Maandelijkse bingoavond (elke eerste zaterdag van maand) bij de voetbalclub. Er worden dertien ronden bingo gespeeld met daarin twee keer een semi super ronde met de hoofdprijs van 75 euro en één keer de super ronde met de hoofdprijs van 150 euro. In een van deze ronde de kaart vol voor het 57e getal, dan verhoogt de organisatie het prijzenbedrag met 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met daarin een loterij met de hoofdprijs van een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle prijzen zijn om te wisselen tegen een waardebon van Kaas- en Kiphandel Van Bemmel uit de Voorstraat. Voor dertien ronden bingo betalen deelnemers 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend.

zondag 2 oktober

15e platen- en cdbeurs
11:00-17:00, Harmelen, recreatiecentrum H2O, De Uithof 1
Op deze beurs worden 2de hands vinylplaten, cd’s en andere muziek gerelateerde items te koop aangeboden. Entree is 2 euro. Parkeren is gratis.

Zondagmiddagbridge
13:30-17:00, Woerden, BC Victoria, De Veste 29
Komend winterseizoen organiseert Bridgeclub Victoria - in principe - iedere eerste zondag van de maand een zondagmiddagbridgedrive. Iedereen die kan bridgen kan binnenlopen en zich inschrijven. Bij voorkeur per paar, maar alleen komen is ook een optie. Meld dit liefst per e-mail of bij binnenkomst, dan probeert de organisatie een partner te vinden. Het inschrijfveld bedraagt 5 euro. Aanmelden via: bridgeclubvictoriawoerden@gmail.com (met beide namen en telefoonnummer plus vermelding van A of B-speler).Er worden zes rondes van vier spellen gespeeld. Ook kunnen deelnemers meesterpunten verdienen (neem NBB lidnummer mee).

Jeugddienst
18:30, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Ds. Willem-Jan de Hek uit Utrecht hoopt de dienst te leiden, met als thema ‘Eerst zien, dan geloven’. Ben jij meer een gevoelsmens? Of denk je juist heel rationeel over dingen na? Heb jij bewijs nodig voordat je dingen kunt aannemen? Of kan je verstand of je gevoel je ook juist in de weg zitten als het gaat om het geloof? Op deze en nog meer vragen zal de dominee ingaan tijdens deze dienst.

dinsdag 4 oktober

Koffieochtend
10:00-12:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. De PKN Woerden stelt deze ruimte beschikbaar voor mensen die het fijn vinden om andere mensen te leren kennen. Een ontmoeting met mensen in een andere setting dan de thuissituatie is in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Ook kunnen bijvoorbeeld buurtgenoten met elkaar van deze voorziening gebruik maken. Er wordt gratis een kop koffie/thee/limonade met wat lekkers aangeboden. Wekelijks zijn twee gast vrouwen/mannen aanwezig. De inloop is er voor mensen jong en oud. Voor kinderen is er een speelhoek aanwezig. Opgave is niet nodig, er is vrij entree. Meer informatie via: 0348-410111 of e-mail: kosterijmaranathakerk@gmail.com.

woensdag 5 oktober

Muziek van Mozart
12:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Laatste marktconcert in de Petruskerk van dit seizoen. De Haagse organist Bert van Stam geeft een uitvoering van muziek van Mozart. Op het programma staat het klarinetkwintet in A (KV 581) in de bewerking voor orgel van de concertgever zelf. Het werk bestaat uit vier delen. De toegang tot het concert is gratis, er is wel een collecte.

Dierendag en poffertjes
14:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met Kanker', Wilhelminaweg 12
De Kidsclub start met 'Wie ben ik', maar dan in het teken van Dierendag. Ondertussen drinken en eten de kinderen wat. Rond 15.00 uur gaat de groep naar het Westdampark om daar poffertjes te eten in de poffertjeskraam. Om 16.30 uur kunnen de kinderen weer worden opgehaald bij het inloophuis.De Kidsclub is bedoeld voor kinderen van tussen de 6 en 12 jaar oud die te maken hebben met iemand binnen het gezin die kanker of een andere ziekte heeft. Meer informatie via: 0348-447643/06-14004496 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Pels bij Muziekgasten
21:00-22:00, Woerden, RPL
Danielle Pels, een van de drijvende krachten achter de 24 uur van Woerden, te gast bij het RPL-radioprogramma Muziekgasten. RPL is te beluisteren op de frequentie FM 107.1, via DAB + en digitaal via de website. De herhaling is zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur. Verder is Muziekgasten terug te luisteren via de website van RPL: radio en dan uitzending gemist/woensdag.

donderdag 6 oktober

Koffiemiddag
13:30-15:45, Woerden, Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek)
Elke donderdag is er in de huiskamer naast de koe - de ruimte waar Hart voor Woerden ook gebruik van maakt - een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis.Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl. Wie zich aan wil melden als gastheer of gastvrouw kan eveneens contact opnemen.