Sportlust '46 treft FC Utrecht in bekertoernooi

woerden • Sportlust ’46 mag het in de eerste ronde van de beker in eigen huis opnemen tegen profclub FC Utrecht. De Woerdenaren wacht een prachtig affiche met de club uit de Domstad. 

De spelers van Sportlust ’46 waren vrijdag live aanwezig bij de loting die door Hans Kraaij Jr. werd verricht in de studio’s van ESPN. Met Mo Bendadi werden momenten van vroeger terug gehaald toen hij onder de voetbalanalist voor FC Lienden speelde. Hij maakte nog de gelijkmaker in het bekertoernooi tegen AZ. Bij Sportlust ’46 mogen ze erop hopen dat hij dat dit jaar weer doet, maar dan tegen FC Utrecht. 

Wens

De wens van aanvoerder Martijn Jansen werd ingewilligd. Hij riep voorafgaand aan de loting door de studio dat FC Utrecht hem wel wat leek. "Dat riep ik inderdaad. Met vrienden ga ik nog wel eens naar wedstrijden van FC Utrecht. Echt fan ben ik alleen niet. Het is wel leuk dat we FC Utrecht treffen. Je wil of een profclub of een ploeg uit de eigen afdeling. Je weet natuurlijk niet met welke ploeg ze naar ons toekomen. Vaak is het niet de sterkste opstelling van een profclub." 

Aanvoerder Martijn Jansen weet wat ervoor nodig is om een profclub uit te schakelen. Bij het Goudse Jodan Boys maakte hij de bekerstunt tegen Go Ahead Eagles al mee. In de Adelaarshorst verschalkte die ploeg toen de eredivisionist om een ronde later te stranden in het Gelredome tegen Vitesse. "Alleen was ik tegen Vitesse geschorst. Ik weet dus maar wat goed hoe Marley Berkvens zich momenteel voelt. Hij is met twee gele kaarten ook geschorst. Ik hoef niet bang te zijn dat ik het duel dus vanwege een schorsing of blessure mis", liet Jansen weten. Eerder dit jaar moest hij afhaken vanwege een blessure aan zijn teen. "Dat is al voorbij, dus ik hoop er ook in te staan tegen FC Utrecht.”


Gerrets te gast

regio • In het kader van de Week van de Scheidsrechter heeft Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken voetbalscheidsrechter Laurens Gerrets gevraagd om op dinsdag 11 oktober een presentatie te houden. Gerrets kwam op 17 november 2019 in het nieuws toen hij de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior stillegde omdat Excelsior-speler Mendes Moreira racistisch werd bejegend door een deel van het thuispubliek. Met deze doortastende daad vestigde Laurens opeens de aandacht van de wereld op zich. De Capelse scheidsrechter zal vertellen over zijn loopbaan en gaat, ondersteund door beelden, in op een aantal spelregelkwesties. De presentatie vindt plaats in het clubhuis van Scheidsrechtersvereniging Gouda en omstreken (Groenhovenpark 5 in Gouda) en begint om 20.45 uur.