• De circustent van Boltini op het Exercitieveld in Woerden is helemaal klaar voor de voorstelling De Boogmaker die op vrijdag, zaterdag en zondag is te zien. De première is uitverkocht, maar voor de overige vijf voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.
• De circustent van Boltini op het Exercitieveld in Woerden is helemaal klaar voor de voorstelling De Boogmaker die op vrijdag, zaterdag en zondag is te zien. De première is uitverkocht, maar voor de overige vijf voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar. Foto: Paul van den Dungen

De Boogmaker in grote circustent op Woerdens Exercitieveld

Algemeen

WOERDEN • Hoe werd Woerden 650 jaar geleden een stad? Vrijdag 14 tot met zondag 16 oktober kunnen bezoekers het ervaren tijdens de voorstelling De Boogmaker in de tent op het Exercitieveld.  

Sinds 2010 brengt Stichting Historische Spelen Woerden elke drie jaar een bijzondere periode uit de geschiedenis van Woerden tot leven. De spelers uit Woerden en omgeving nemen het publiek ditmaal 650 jaar mee terug in de tijd. De periode waarin Woerden stadsrechten kreeg. Niet alleen deze periode is bijzonder, zegt Cees Kooijman van de stichting, ook de locatie en aankleding. “We spelen dit jaar op het Exercitieveld en hebben de grote circustent van Boltini omgebouwd tot theatertent. We hebben altijd een geweldige mix waarbij de spelers niet alleen acteren, maar ook dansen en zingen. Op dit enorme podium hebben we ook ruimte voor livemuziek en de grootste cast sinds onze oprichting. Elke voorstelling wordt de vaste cast ondersteund door steeds andere Woerdense basisschoolleerlingen.” 

Er zijn op zowel vrijdag 14, zaterdag 15 oktober als zondag 16 oktober twee voorstellingen per dag, om 15.00 en 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://historischespelenwoerden.nl.