Klassieke concerten in de Lutherse Kerk

woerden • Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ophalen tijdens een serie van acht klassieke concerten op zondagmiddag in de Lutherse Kerk in Woerden.

Het eerste concert is op zondag 23 oktober en wordt verzorgd door violiste Lisa Jacobs en Jan van Grootheest op klavecimbel. Zij spelen 'virtuoze viool literatuur' uit de Italiaanse hoog barok met onder andere sonates van Arcangelo Corelli en de duivelse muziek van Tartini. 

Virtuoze spel

Lisa Jacobs is één van de meest toonaangevende musici van nu en wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programmakeuzes en podiumpresentatie. Jan van Grootheest werkt als continuo speler samen met vele orkesten en ensembles, zoals het Residentie orkest, Combattimento, Philharmonie Zuid-Nederland en LUDWIG. Naast zijn concertpraktijk werkt hij als piano- en klavecimbeldocent bij Het Klooster. 

De andere klassieke concerten zijn op 20 november (ensemble Black Pencil), 22 januari (pianist Carol Ruiz), zondag 19 februari (Le Coultre & Van Hees Duo, viool en klassiek gitaar) en 19 maart (strijkkwartet Navarra String). Kaarten kosten 15 euro zijn online verkrijgbaar. Cursisten van Het Klooster en bezoekers tot 18 jaar betalen 7,50 euro.

q  www.kloosterwoerden.nl