• Voor het elfde jaar kinder-schaatsplezier op het Kerkplein in Woerden.
• Voor het elfde jaar kinder-schaatsplezier op het Kerkplein in Woerden. Foto: Sylvia van Halm

Vijf weken lang ijsbaan in Woerden

woerden • Na twee jaar ‘coronapauze’ komt er dit jaar weer een ijsbaan op het Woerdense Kerkplein. De baan, een initiatief van de Woerdense Rotaryclubs, ligt er van 3 december tot en met 8 januari.  

Ruim honderd vrijwilligers en stagiairs gaan de baan runnen. Woerdense scholieren die hun maatschappelijke stage (van 30 uur) op een leuke manier willen invullen, kunnen zich aanmelden (stage@ijsbaanwoerden.nl). Zo helpen de vrijwilligers met het uitdelen en innemen van schaatsen, de kaartverkoop en het opgeruimd houden van de baan. 

Doel van de Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart, de organisatoren van het evenement, is met om de Woerdense jeugd tot en met 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen krijgen een uitnodiging om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud. In de avonden gaat alles plat voor het populaire curlen.
De baan is mogelijk dankzij de financiële steun van enkele Woerdense bedrijven, maar de sponsoring is nog niet helemaal rond. De sponsorcommissie van de ijsbaan hoopt dat er nog meer bedrijven en particulieren zijn die de ijsbaan een warm hart toedragen en willen sponsoren (sponsoring@ijsbaanwoerden.nl).

De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).