vrijdag 14 oktober

Koersbal in De Plint
09:30-11:30, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20
Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. Wie op vrijdagochtend mee wil doen, kan zich aanmelden bij G. Vermeij: 0348-418490.

zaterdag 15 oktober

Rondleiding in Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt weer elke zaterdag een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.
www.kloosterwoerden.nl

‘Gayzellig borrel’
15:00, Woerden, Parkcafé Bredius
Als afsluiting van de Regenboogweek is er de ‘Gayzellig borrel’ voor alle geïnteresseerden. Om na te praten over wat er bereikt en (nog) niet bereikt is, wat we normaal vinden en wat (nog) niet, en hoe nu verder.

zondag 16 oktober

Paddenstoelen kijken
14:00-16:00, Harmelen, natuurcentrum De Kievit (gelegen aan het voetpad naast Bisschopshof 2)
Het is weer herfst, dus paddenstoelentijd. Bezoekers kunnen deze dag mee met een rondleiding en krijgen allerlei weetjes te horen over paddenstoelen. Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet. Zij gaan op zoek naar kabouters en vinden dan een opdracht. Aan de hand van deze opdracht wordt er meer geleerd over de groei en verschijning van paddenstoelen. Daarnaast kunnen bezoekers zelf een rondwandeling maken over het terrein met de natuurplas, de boomgaard en de bloemen-, kruiden- en groentetuinen.
www.dekievitharmelen.nl

OP-luister: The Endless Floyd Sound
15:00, Woerden, Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31
OP-luister betekent genieten van muzikale verhalen. Tijdens deze middagen treden muzikanten op die hun verhalen komen zingen en/of vertellen. Eigen werk of covers? Het mag allemaal. De artiest vertelt zijn of haar persoonlijke muzikale verhalen, een intieme en directe interactie met het publiek. Deze zondag is het de beurt aan The Endless Floyd Sound. Dit is een Pink Floyd tribute band die bestaat uit ervaren muzikanten met een groot Pink Floyd hart.
www.theendlessfloydsound.nl/band/

maandag 17 oktober

Bijbelstudie
20:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Eerste van tien avonden van Bijbelstudie onder leiding van Hoite Slagter uit Wijk bij Duurstede. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar bij J. E. Manuputtij: 0348-417108 of www.vergaderingwoerden.nl.

dinsdag 18 oktober

Koffieochtend
10:00-12:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. Opgave is niet nodig, er is vrij entree. Meer informatie via: 0348-410111 of e-mail: kosterijmaranathakerk@gmail.com.

Koffiemiddag
13:30-15:00, Woerden, Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek)
Elke dinsdag is er in de huiskamer naast de koe een koffiemiddag. De middag is bedoeld voor inwoners van Woerden die weinig mensen hebben om mee te praten. Ook wie hulp nodig heeft bij het invullen van allerlei papieren kan langskomen. Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl.

woensdag 19 oktober

Weekmarktbespeling
13:15-14:15, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Weekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.
www.carillonwoerden.nl

donderdag 20 oktober

Koffiemiddag
13:30-15:45, Woerden, Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek)
Elke donderdag is er in de huiskamer naast de koe een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl. Wie zich aan wil melden als gastheer of gastvrouw kan eveneens contact opnemen.

Buurtborrel
14:00-16:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Buurtborrel bij stichting Sinar Maluku. Voor 5 euro mogen bezoekers diverse hapjes en drankjes (zoet en hartig) komen proeven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om elkaar ongedwongen te ontmoeten. Aanmelden: activiteit@sinarmaluku.nl. Meer informatie: 06-17351006.