Van Herk wint Gouden Parel

woerden • Peter van Herk van de financiële dienstverlener HighQ Finance uit Kamerik is winnaar geworden van de Gouden Parel 2022. Hij kreeg de prijs van ondernemersplatform OnderNamen woensdagavond uitgereikt in de TechnoHUB. 

Naast Van Herk waren ook Peter Bol en Ad Ton van bouwbedrijf Bolton en Ria van Hemert van designstudio Nu Art & Design genomineerd voor de prijs. In zijn toespraak benadrukte Van Herk het belang van de mensen om hem heen. Dat bleek ook wel uit de vele mensen die voor hem aanwezig waren in de zaal. Collega's, familie en zijn vrouw en vier kinderen juichten hem enthousiast toe. 

De genomineerde ondernemers waren vooraf geïnterviewd op een plek die voor hen van betekenis was. Het publiek keek naar drie interviews in de natuur: Ria van Hemert in het Brediuspark, Ad Ton en Peter Bol op één van hun bouwplaatsen en Peter van Herk in het weiland achter zijn kantoor aan de Kruipin. Op de avond zelf werden zij verder aan de tand gevoeld. Op basis van deze interviews konden leden en een vakjury van OnderNamen stemmen. Het publiek kon in de weken voorafgaand aan de avond al een stem uitbrengen.