Thema-avond over toekomst Harmelerwaard

harmelen • Nog dit najaar kan iedereen die dat wil, meepraten over de toekomst van het glastuinbouwgebied in de Harmelerwaard. Op donderdag 10 november is er een thema-avond gepland in het gemeentehuis. 

Vanwege een gebrek aan uitbreidings- en verduurzamingsmogelijkheden overwegen de glastuinbouwers uit de Harmelerwaard een vertrek. Om leegstand, versnippering en verloedering te voorkomen, zijn de gemeente Woerden en de provincie Utrecht in januari samen een onderzoek gestart naar de toekomstmogelijkheden van de Harmelenerwaard. 

Omdat de toekomst van het glastuinbouwgebied van grote invloed is op de omgeving, willen de gemeente en de provincie zoveel mogelijk mensen de kans geven om hierover mee te praten. Hiervoor komen er bijeenkomsten in Harmelen, maar ook digitale mogelijkheden. "Voor alle betrokkenen is het belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van dit belangrijke gebied aan de rand van Harmelen”, verklaart wethouder Mariëtte Pennarts-Pouw. "We moeten dit wel zorgvuldig en in goed overleg met alle belanghebbenden oppakken. Het participatietraject is daarin een belangrijke stap. Ik hoop dat veel Harmelenaren meepraten en zie uit naar de kennismaking!” In het onderzoek staat het glastuinbouwgebied Harmelerwaard centraal. Een oplossing voor dit gebied is namelijk het meest dringend. Wel worden ook de gevolgen voor het gebied eromheen tussen Utrecht en Harmelen in beeld gebracht. Tijdens de thema-avond (aanvang 20.00 uur) zal worden toegelicht welke stappen er de komende periode worden gezet, hoe de participatie er zal uitzien en wat de planning voor het vervolg is. De bijeenkomst is digitaal te volgen via gemeenteraad.woerden.nl en vanaf de publieke tribune in de raadzaal van het gemeentehuis.