Afbeelding

Hulp bij aanvraag gratis ov-abonnement

woerden • Mensen boven de 66 met een laag inkomen die wonen in de provincie Utrecht, komen in aanmerking voor een gratis abonnement voor het openbaar vervoer (ov). Bibliotheek Het Groene Hart helpt ouderen bij het aanvragen van het abonnement. Voordat het aanvraagformulier kan worden ingevuld, is een inkomstenverklaring van de belastingdienst en een persoonlijke ov-chipkaart nodig. Dit wordt vaak digitaal geregeld. Veel ouderen hebben hier moeite mee. Daarom biedt de bibliotheek hulp. Ouderen kunnen terecht bij de inloopspreekuren in de bibliotheekvestigingen Woerden en Oudewater op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het initiatief voor het gratis ov-abonnement komt uit het coalitieakkoord van de provincie Utrecht. Hierin is een proef met gratis regionaal openbaar vervoer aangekondigd. Ouderen met een krappe beurs (17.700 euro per persoon of 24.000 euro voor samenwonenden ouderen) krijgen op deze manier meer bewegingsvrijheid en kansen om sociale contacten aan te knopen. 

q  www.gratisreizenouderen.nl


Kinderen zamelen etenswaren in voor kerstpakketten


FOTO



harmelen • Voor de kinderen van de St. Bavokerk in Harmelen die binnenkort hun heilig vormsel gaan krijgen is de Kerst dit jaar vroeg begonnen. Vast onderdeel van de voorbereiding daarop is dat de kinderen etenswaren inzamelen om te kunnen gebruiken in de kerstpakketten die de kerken van Harmelen elk jaar uitdelen in het dorp. Daar hebben Laura, Casper, Sven, Kees, Tim en Jan enthousiast gehoor aan gegeven. Maar liefst twaalf boodschappentassen vol met allerlei lekkere en nuttige producten werden zondag bij de Bavokerk afgeleverd. De activiteit voor de kinderen als voorbereiding op hun vormsel past mooi bij de kerkelijke gedachte dat je ook mensen die je niet kent moet helpen als zij hulp nodig hebben.  


Verhalenroutes 

woerden • Speciaal voor de afsluiting van het gedenkjaar Woerden 650 zijn er op vrijdag 28 oktober en 4 november verhalenroutes te lopen. Op drie plekken in de binnenstad vertellen gidsen van het Gilde Woerden verhalen uit de geschiedenis van Woerden die iets te maken hebben met die bewuste plaats. De routes beginnen steeds om 20.00 uur bij de toren van de Petruskerk en duren ongeveer tot 22.00 uur. Kaarten á 15 euro zijn verkrijgbaar bij VVV Woerden (Emmakade 6a) en online via: www.beleefwoerden.com.