Afbeelding

Run op Woerdense iconen


FOTO

woerden • De spaaractie ‘Woerdense Iconen’ die speciaal voor het feestjaar Woerden 650 is opgezet blijkt een succes. 

Klanten van winkels in het stadshart kunnen sparen voor porseleinen miniaturen van iconische Woerdense gebouwen, zoals de watertoren, molen en het voormalig stadhuis. Marleen Strien van Stadshart Woerden merkt dat ze heel gewild zijn. “Woerdenaren maken zich nu al zorgen of ze nog wel hun icoon kunnen bemachtigen, terwijl de actie pas net gestart is.” 

Er doen veertig ondernemers mee aan de spaaractie. Bij elke ondernemer gaat het net even anders, zegt Strien. Zo krijgen spaarders bij Friendly’s bij 30 euro besteding al een mini-Friendly’s icoon. Bij de Versgroep kan men sparen met hun bestaande spaarsysteem. 

Spaarboekje

Een vol spaarboekje kan worden ingeleverd bij één van de Versgroep winkels of bij de Woerdense Iconen Pop-up op Voorstraat 81. Deze pop-up is beperkt open, maar van 24 tot en met 29 oktober kunnen spaarders hier dagelijks terecht van 12.00 tot 17.00 uur (behalve tijdens de Koeiemart). In die periode is ook het Koeiemartmuseum in de pop-up gevestigd, vanwege de Snertweek.”

Strien: “We krijgen ook vaak de vraag of mensen ze kunnen kopen. Omdat we begrijpen dat niet iedereen de hele reeks bij elkaar kan sparen, zullen de huisjes vanaf 1 december ook te koop zijn.” Het overzicht van de spaarregels, de veertig deelnemende ondernemers en de openingstijden van de Woerdense Iconen Pop-up is te vinden op de website van het Stadshart.