Voorstellingen De Boogmaker een succes

woerden • Stichting Historische Spelen Woerden kijkt terug op een aantal succesvolle optredens in de grote Boltini circustent op het Exercitieveld.

"Inclusief de première op vrijdagavond waren er drie voorstelling helemaal uitverkocht", vertelt bestuurslid Wilco Verdoold. “Er zijn meer dan drieduizend mensen die een van de voorstellingen hebben bezocht waarvan een paar zelfs meerdere keren. De middagen op vrijdag en zaterdag alsmede de zondagavond waren niet uitverkocht, maar desondanks goed bezet. Ook meerdere schoolklassen hebben de middagvoorstellingen bij kunnen wonen. Met het totaal aantal bezoekers zijn we in ieder geval uit de kosten."

Aan het einde van iedere voorstelling verscheen de Rode Ridder te paard om het spel af te sluiten. Dat was voor het publiek telkens weer een verrassing. Tegen de verwachting in was het niet burgemeester Victor Molkenboer die als Rode Ridder ten tonele verscheen. "Hij heeft wel één van de voorstellingen gezien", aldus Verdoold. 

Op de zaterdagmiddag zijn er video-opnamen gemaakt die over enige tijd voor een ieder beschikbaar komen. Nadere informatie hierover verschijnt op de sociale media.