• Feestelijke uitreiking van het allereerste exemplaar van het boekje 'Sjors, ontdek je talent!'.
• Feestelijke uitreiking van het allereerste exemplaar van het boekje 'Sjors, ontdek je talent!'. Foto: Alex de Kuijper

Lustrum voor ‘Sjors, ontdek je talent!'

woerden • Alle basisschoolleerlingen in de gemeente Woerden krijgen deze week - voor het vijfde jaar op rij - het boekje ‘Sjors, ontdek je talent!’ uitgereikt. In het boekje staan allerlei sportieve, creatieve, natuurlijke en technische activiteiten en workshops waar kinderen laagdrempelig aan mee kunnen doen. 

‘Sjors, ontdek je talent!’ is al jarenlang een succesvol sport- en cultuurstimuleringsprogramma in het Woerdense basisonderwijs. In dit project, dat wordt gefinancierd door de gemeente Woerden met dit jaar een bijdrage van de Rabobank, werken het Beweegteam Woerden en de basisscholen samen met het KUVO, Het Klooster, de TechnoHUB, sportverenigingen en veel andere verschillende aanbieders. Samen geven zij alle basisschoolleerlingen de kans om hun interesses en talenten te ontdekken. Dit kan heel vaak gratis of tegen een kleine vergoeding. 

Allereerste exemplaar

Het activiteitenaanbod is opgenomen in het kleurrijke Sjors-boekje en in de Sjors-app. Het allereerste exemplaar van het boekje werd maandagochtend uitgereikt door de wethouders Arjan Noorthoek en Jelmer Vierstra aan Elias, leerling van basisschool Willem van Oranje. Elias is de winnaar van de tekenwedstrijd van dit jaar. De tekening van Elias is gebruikt voor de voorkant van de ruim 5.000 boekjes. Elias heeft bovendien een voetbalclinic gewonnen voor zijn hele klas bij voetbalvereniging VEP in Woerden.

Kinderen kunnen activiteiten doen bij maar liefst zeventig verschillende aanbieders. Het gaat onder andere om breakdance, dj'en, waterpolo, schilderen, aikido, podcasts maken, filmen, atletiek, striptekenen, drummen, mountainbiken en kinderwetenschap. Kinderen kunnen zich vanaf woensdag 19 oktober om 15.00 uur inschrijven voor zoveel activiteiten als zij zelf willen. Het inschrijven gebeurt via de website (zie onderaan dit artikel) of via de Sjors-app. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

q  www.doemeeinwoerden.nl