Veel blessures

woerden • Het afgelopen weekend raakten verschillende spelers geblesseerd bij ploegen uit de regio. 

Om te beginnen bij Sportlust ’46. De derde divisionist kan donderdagavond, wanneer de ploeg tegen FC Utrecht aantreedt, niet beschikken over de diensten van Marley Berkvens. In het thuisduel met Sparta Nijkerk raakte hij geblesseerd. De middenvelder van de Woerdense club was ook al geschorst nadat hij tegen OJC Rosmalen en Quick Boys een gele kaart pakte. Martijn Jansen raakte tegen Sparta Nijkerk ook geblesseerd en merkte dinsdag nog dat het absoluut niet goed zat. "Dit gaat hem definitief niet worden. Ik heb nog een bal op mijn werk geschoten en merkte dat het niet goed zat", luidde de sombere conclusie van de aanvoerder. Eerder moest hij een bekerduel met Vitesse al laten schieten door een schorsing. Toen speelde hij bij Jodan Boys. In de vierde klasse zijn er ook spelers die voor langere tijd uitgeschakeld zijn. Bij VEP deed afgelopen zaterdag Joost Brugman al niet mee. De middenvelder scheurde zijn hamstring en ligt er voor lange tijd uit. Hoe het met Ricardo Würsten is gesteld, is vooralsnog onbekend. Momenteel zit er nog teveel vocht in zijn knie, waardoor het nog afwachten is wat de precieze schade is.


Freelance journalist gezocht 

woerden • De redactie van Het Kontakt - Woerdense Courant is op zoek naar een freelance journalist die op regelmatige basis nieuwsartikelen kan schrijven over items die spelen in de gemeente Woerden. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen naar: redactie.woerdensecourant@kmp.nl. Stuur een aantal artikelen mee waar je trots op bent.


Oekraïners en statushouders bezoeken Koeiemart 

woerden • Oekraïners en statushouders met verschillende achtergronden brengen deze week een bezoek aan het pop-up museum aan de Voorstraat 81 in Woerden. 

Dit tijdelijke museum, een initiatief van het Stadsmuseum Woerden, geeft informatie over de Koeiemart traditie. Het bezoek krijgt een vervolg in de vorm van een echt bezoek aan de Koeiemart op woensdag 26 oktober. Bij het initiatief zijn verschillende organisaties betrokken, waaronder gro up Buurtwerk, House of Hope, Wij zijn Woerden en Hart voor Woerden. De groep begint om 08.45 uur bij De Stadspoort en loopt vanaf daar naar de Koeiemart. Eenmaal op het Kerkplein aangekomen kan men rondlopen en genieten van deze Woerdense traditie. Vanaf 11.30 uur komen de deelnemers samen bij de Huiskamer van de Koe (naast de bibliotheek) om met elkaar snert met roggebrood en spek te eten. De organisatie zoekt nog een aantal vrijwilligers die een handje mee willen helpen met de wandeling en de maaltijd. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: netwerk@hartvoorwoerden.nl. Statushouders en Oekraïners die zich aan willen sluiten, kunnen eveneens een mail sturen.