Informatieavond groep 8-ouders

woerden • Het Kalsbeek College (locatie Schilderspark) houdt op maandag 14 november een informatieavond voor ouders van leerlingen uit groep 8. Ouders kunnen zelf een programma samenstellen en meedoen aan verschillende sessies, zoals over de brugklas, het gymnasium, de Kalsbeek Voetbal Academie en de hoogbegaafdenbegeleiding. Later die week, op zaterdag 19 november, is de open dag van het Kalsbeek College. Kinderen en hun ouders/verzorgers kunnen rondkijken op locatie Bredius, locatie Schilderspark en de TechnoHUB. Er pendelen vier elektrische TukTuks tussen de verschillende locaties waar de bezoekers gratis gebruik van kunnen maken. Het is voor het eerst dat de open dag op locatie Bredius en Schilderspark tegelijkertijd plaatsvindt. Volgens locatiedirecteur Paul Pashley benadrukt dat de kracht van de school: "We zijn een brede school voor vmbo tot en met gymnasium. Voor iedereen is plek en overstappen tussen de locaties is altijd mogelijk. Zelfs per TukTuk."


Projectkoor zoekt zangtalenten

woerden • Het Klooster in Woerden zoekt zangers en zangeressen (met enige ervaring) die kerstliederen willen zingen in het Close Harmony Projectkoor. Onder leiding van zangdocente Simone ten Brinke werkt het koor in drie repetities toe naar een a-capella optreden. Dit optreden zal plaatsvinden tijdens het kerstconcert van 19 december in Het Klooster. De repetities zijn op 21 en 28 november en 12 december, telkens van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden voor het projectkoor kan via www.kloosterwoerden.nl.  


Inzameling kleding en schoenen

woerden • Sam’s Kledingactie houdt op woensdag 9 en donderdag 10 november een inzameling van kleding en schoenen in Woerden. Spullen inleveren kan bij de Constantijnschool aan de Botter 2. Er staan op woensdag van 08.15 tot 14.00 uur en op donderdag van 08.15 tot 13.00 uur om goederen in ontvangst te nemen. De donaties komen ten goede aan een onderwijsproject van hulporganisatie Cordaid in Burundi. Naast kleding en schoenen kan er ook speelgoed en huishoudtextiel (dekbedovertrekken, lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes) worden ingeleverd. Graag separaat inleveren van de kleding, verpakt in een gesloten plastic zak. De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan. 

q  www.samskledingactie.nl


Open middag KTC Zegveld

zegveld • KTC Zegveld houdt vrijdag 4 november een open middag voor geïnteresseerden. Tijdens deze middag (aanvang 13.00 uur) worden drie presentaties gehouden over drie experimenten rond grondwater en mest die de laatste tijd zijn uitgevoerd of nog lopen. Na de presentaties volgt een veldbezoek langs deze experimenten. Aanmelden via: info@ktczegveld.nl. KTC Zegveld zit aan de Oude Meije 18 in Zegveld.