Klimaatwethouder, waar ben je?

woerden • Als klimaatburgemeester van Woerden wil Jacqueline van Noordenne zich vooral bezighouden met ideeën die onder jongeren leven. In de rol van klimaatwethouder kunnen ze een podium krijgen en haar ondersteuning.

Helaas heeft ze pas één meisje gevonden dat klimaatwethouder wil zijn. Zij gaat een sjaal brei challenge opzetten om aandacht te schenken aan het feit dat de verwarming een graadje of twee lager moet en kan.

Drie aardes

"Jij hebt ook begrepen dat het niet goed gaat met het klimaat', richt Jacqueline zich tot de jeugdige Woerdenaren. "Dat wij in Nederland zoveel grondstoffen verbruiken alsof we wel drie aardes hebben? Je vindt dat er veel meer gedaan kan worden en je wilt je daarvoor inzetten? De klimaatburgemeester van Woerden is dan op zoek naar jou. Samen de inwoners van Woerden inspireren met een door jou bedacht evenement."

Suggesties

Aan wat voor een soort evenement moet je denken? Een paar suggesties namens Jacqueline. Organiseer een tweedehands kledingruil, een boekenbeurs, een zwerfvuilactie, een tegelwipactie, een picknick van overvloed, speelgoedruil of een veganistische bake sale. Maak tiktok filmpjes over het klimaat. Promoot de dikke truiendag. Leer regenpijpen afkoppelen en ga ermee aan de slag. Start een recyclebar op school. Naai tasjes van restjes stof en verkoop ze. Vergroen de school met sedumdak of leg een moestuin aan. Zit er iets bij waar je warm voor loopt? Of misschien weet je nog iets veel beters? Neem dan contact op met de klimaatburgemeester en word klimaatwethouder. Het levert je publiciteit en kennis op en je helpt de aarde. mail naar jvnoordenne@gmail.com.