Werken als vrijwilliger, altijd een goed idee

woerden • Leerlingen en hun ouders maken kennis met vrijwilligerswerk. Op 3 november wordt weer de Woerdense stagemarkt (MaS-markt) voor de leerlingen van het Kalsbeek College en Minkema Colleg georganiseerd. Leerlingen maken kennis met de verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen. Ze ontdekken waar hun interesses liggen, waardoor ze gerichter op zoek kunnen gaan naar een maatschappelijke stage. De MaS-markt vindt dit jaar plaats op het Minkema College, Minkemalaan 1 in Woerden van 19.00 tot 20.30 uur.

Hart voor Woerden

De organisatie voor deze markt ligt in handen van Hart voor Woerden, het vrijwilligersplatform van de gemeente Woerden. Voor veel jongeren is de MaS-markt een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Naast dat ze in contact komen met verschillende maatschappelijke organisaties en verenigingen, kunnen ze ook een kijkje nemen binnen de verschillende sectoren, bijvoorbeeld sport, welzijn, zorg, religie, groen en goede doelen. Deze bijzondere ervaring komt van pas bij de keuze voor een vervolgopleiding en/of loopbaanoriëntatie. Voor maatschappelijke organisaties en verenigingen is dit een mooie kans om zich op efficiënte en overzichtelijke wijze aan scholen en leerlingen te presenteren en hen te informeren over de stagemogelijkheden.

MaS-vacatures

Op de vacaturepagina (www.woerdenvoorelkaar.nl/maatschappelijke-stage-1) kunnen organisaties hun stages aanmelden. Leerlingen kunnen direct reageren op de vacature. Ook kunnen leerlingen, nadat ze zich hebben aangemeld als vrijwilliger, aangeven dat ze op zoek zijn naar een stage en waar hun interesses liggen. Organisaties en verenigingen kunnen op hun beurt kijken of er een leerling is die bij ze past. Aanmelden van organisaties en verenigingen kan nog tot vrijdag 28 oktober.

q  www.hartvoorwoerden.nl