vrijdag 28 oktober

Koersbal in De Plint
09:30-11:30, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20 Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. Wie op vrijdagochtend mee wil doen, kan zich aanmelden bij G. Vermeij: 0348-418490.

Vakantieactiviteit Stadsmuseum Woerden
14:00-15:30. Kinderen van 7 tot 14 jaar en hun ouders/begeleiders kunnen meedoen met een speciale vakantieactiviteit. Thema is dit keer is 'water'. In de tentoonstelling ‘(ON)PEILBAAR WATER’ die wordt verkend, hebben acht kunstenaars werken gemaakt die iets met water te maken hebben. Kinderen gaan hierna zelf aan de slag. Al negen eeuwen lang proberen mensen het water in deze omgeving te temmen. Natuurlijk om droge voeten te houden, maar soms zetten ze het land expres onder water om een vijand tegen te houden. Zoals precies 350 jaar geleden, in het Rampjaar 1672. Deelnemers krijgen de verhalen hierover te horen.

Film Coraline in Dorpshuis
15:00. Harmelen. Omdat het bijna Halloween is, kunnen kinderen de griezel-animatiefilm Coraline (6+) komen bekijken. Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. De zaal is 14.45 uur open. Een kaartje à 5 euro (inclusief limonade en wat lekkers) is te reserveren via: filmcafeharmelen@gmail.com.

Woerden Schittert
19:00-21:00. Gezelligheid op vrijdagavond in het Stadshart. Verlicht straattheater, muziek op straat en een lampionnenoptocht voor kinderen verkleed als koetjes en kalfjes.

Bier proeven in Gebarencafé
19:30. De Reehorst, Rijnstraat 15. In het Gebarencafé Woerden zoekt de organisatie de verbinding tussen horende en dove en slechthorende bezoekers. Dit keer vertelt een echte sommelier meer over bier. Hoe het gebrouwen is en hoe het smaakt. Hij zal deelnemers een aantal brouwsels laten proeven. Iedereen kan meedoen, want gebarentolken en schrijftolken gaan het gesprokene vertolken. Meer informatie: gebarencafewoerden@gmail.com.

Damn Honey (try-out) in Het Klooster
20:15. Marie Lotte Hagen en en Nydia Van Voorthuizen, de founding mothers van Damn Honey de podcast, zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze allerlei misverstanden met verve voor je onderuit. Ze breken dwars door alle taboes heen. Ze praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen en nemen mensen mee in hun zoektocht naar wat feminisme voor hen betekent. Kaarten à 19 euro via www.kloosterwoerden.nl

zaterdag 29 oktober

Open ochtend Logeerhuis
10:00-11:00. Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74. Elke laatste zaterdag van de maand opent het logeerhuis de deuren voor belangstellenden. Men wordt ontvangen met koffie of thee met wat lekkers, er is de mogelijkheid het logeerhuis te bekijken en informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn uitgenodigd. www.logeerhuisbredius.nl

Rondleiding in Het Klooster
11:00. Het Klooster biedt weer elke zaterdag een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het kloosteravontuur begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaan bezoekers naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.www.kloosterwoerden.nl

Streekmarktbespeling carillon
Streekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.Zie www.carillonwoerden.nl voor meer info.

De Grote Woerden Wijs Finale Quiz
20:00-21:30, Woerden In deze grote afsluiter van het feestjaar 650 gaan de Woerdense wijken de strijd met elkaar aan. De beste wijk wint een wijkfeest mede mogelijk gemaakt door Stadshart Woerden. Vraag je favoriete café om dit te hosten of doe mee vanuit huis. Vind de link op www.stadshartwoerden.nl.

zondag 30 oktober

Zondagmiddag bridgedrive
13:30. BC Victoria, De Veste 29. Bridgeclub Victoria houdt regelmatig op zondag een zondagmiddagbridgedrive. Iedereen die kan bridgen, kan binnenlopen en zich inschrijven. Bij voorkeur per paar, maar alleen komen is ook een optie. Meld dit liefst per e-mail of bij binnenkomst, dan probeert de organisatie een partner te vinden. Het inschrijfgeld is 5 euro, contant te betalen aan de wedstrijdtafel. Aanmelden via: bridgeclubvictoriawoerden@gmail.com.

‘Brothers in Blues’ in inloophuis
13:30-17:00. Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12. Muzikale zondagmiddag met de ‘Brothers in Blues’. Deze band bestaat uit vijf muzikale vrienden die in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan in verschillende bands en genres. De toegang is gratis.

Familievoorstelling: ‘De hond die licht gaf’
15:00-16:30. Het Klooster. De hond die licht gaf (6+) is een spannende, ontroerende voorstelling vol humor voor de hele familie over het mysterie van het leven. Barstensvol live muziek, nieuwe liedjes, poppenspel, slapstick en knallende uitvindingen die je beter niet thuis kan doen. Kaarten kopen kan 24/7 op www.kloosterwoerden.nl

maandag 31 oktober

Klankschalenconcert
14:00-15:00. Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12. Ingrid van Alst verzorgt een klankschalenconcert. Klankschalen (en andere instrumentjes) geven door hun rustige geluiden ontspanning. De klanken veroorzaken een trilling. Doordat je lichaam voor een groot deel uit water bestaat komen deze trillingen makkelijk je lichaam binnen. Daardoor kan een diepe rust ontstaan. Je kan zelfs in slaap vallen.

‘Eindtijdbegrippen’
10 Avonden van Bijbelstudie onder leiding van Hoite Slagter uit Wijk bij Duurstede. Het thema van dit seizoen is voor veel gelovigen een boeiend onderwerp. Zeker als we kijken naar de ontwikkelingen in de wereld waarin we leven. Bijbels gesproken leven we nog niet in de 'eindtijd'. We zijn wel op weg daar naar toe. En dan is het goed en belangrijk om actuele zaken te leren zien in het licht dat de Bijbel ons geeft. Belangstellenden zijn hartelijk welkom! Wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a: www.vergaderingwoerden.nl

dinsdag 1 november

Koffie in Maranathakerk
10:00-12:00. Molenvlietbaan 10. Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. De PKN Woerden stelt deze ruimte beschikbaar voor mensen die het fijn vinden om andere mensen te leren kennen. Een ontmoeting met mensen in een andere setting dan de thuissituatie is in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Ook kunnen bijvoorbeeld buurtgenoten met elkaar van deze voorziening gebruik maken. Er wordt gratis een kop koffie/thee/limonade met wat lekkers aangeboden. Opgave is niet nodig, er is vrij entree.

Inloop huiskamer naast de koe
13:30-15:00. Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek). Elke dinsdag is er in de huiskamer naast de koe een koffiemiddag. De middag is bedoeld voor inwoners van Woerden die weinig mensen hebben om mee te praten. Ook wie hulp nodig heeft bij het invullen van allerlei papieren kan langskomen. Meer informatie: inger.vandijk@gro-up.nl.

woensdag 2 november

Merijn Scholten in Het Klooster
20:15. Wilhelminaweg 77. Comedy met een welhaast ontembare liefde voor de medemens. Muzikaal, snel en heel erg grappig. In TEAM SOLO gaan Merijn en zijn alter-ego's terug naar de basis: alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Kaarten à 13 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

donderdag 3 november

Koffiemiddag in de huiskamer
13:30-15:45. Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek). Elke donderdag is er in de huiskamer naast de koe - de ruimte waar Hart voor Woerden ook gebruik van maakt - een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis. Meer informatie: inger.vandijk@gro-up.nl.

vrijdag 4 november

Koersbal in De Plint
09:30-11:30. Jozef Israelslaan 20. Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. Wie op vrijdagochtend mee wil doen, kan zich aanmelden bij G. Vermeij: 0348-418490.

Voorleesuurtje
10:30-11:15. Meulmansweg 27. Iedere maand is er een voorleesuurtje in de bibliotheek voor kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. Vaste voorlezer Pim zal dan een mooi verhaal voorlezen. Aanmelden is niet nodig; ouders en hun kinderen kunnen gewoon binnenlopen.

Kaarsjesavond en concert carillon Woerden
19:05-20:00. Petruskerk, Kerkplein 5. Kaarsjesavond in de kerk met vijf minuten klokgebeier vooraf. Concert door vaste beiaardier Henk Verhoef. Meer informatie op de website. www.carillonwoerden.nl

Musical Cystine Carreon
20:15. Wilhelminaweg 77. #LOS is een filmische one-woman-musical verteld, gespeeld en gezongen door Cystine Carreon. Op een dag krijgt Ellen, een zangeres, gespeeld door Cystine Carreon, een onweerstaanbaar aanbod: zou ze met behulp van de meest moderne technologie een digitaal evenbeeld willen creëren? Ellen komt voor de aller moeilijkste keuze te staan die ze ooit moest maken. Kaarten à 18 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 5 november

‘Omgaan met verlies'
09:45, Oudewater, Grote- of St. Michaëlskerk, Noorderkerkstraat 1 PKN Ring Woerden houdt een themadag voor ieder die te maken heeft of te maken krijgt met rouw en verlies, zelf of in ontmoeting met anderen, rond ziekte, overlijden of scheiding.