Aankomst Sinterklaas in Woerden

woerden • De intocht van Sinterklaas in Woerden is dit jaar op zaterdag 12 november van 14.00 tot 16.00 uur. Dat heeft het Consulaat van Sinterklaas bekendgemaakt. 

Zoals gebruikelijk komt de Sint aan bij de haven waar de burgemeester hem welkom heet. Daarna volgt een wandeling door de binnenstad. De route die de Sint en zijn pieten afleggen is hetzelfde als bij de intocht in 2019. Die loopt via de Meulmansweg naar de Rijnstraat, Wagenstraat, Grotesteeg, Havenstraat richting het stadsmuseum om te eindigen op het Kerkplein. Een kaart van de route is te vinden op www.sintinwoerden.nl/intocht. Na de intocht is er op zaterdag 19 november een Pieten-doe-dag (13.00 tot 16.00 uur) en voorleesavond (17.00 tot 18.00 uur). Op zaterdag 26 november is de Sint's Surprise Party met audiëntie. Het Consulaat van Sinterklaas heeft dit jaar een speciaal thema bedacht. Dat is dit jaar ‘Sint’s verjaardag!’


Onderscheiding voor Van der Horst

woerden • Arjan van der Horst ontving woensdagavond tijdens de Nacht van Woerden uit handen van burgemeester Victor Molkenboer een gemeentelijke onderscheiding. Dit voor zijn rol als voorzitter van de Stichting Wielerronde Woerden.  

De Nacht van Woerden is het eerste stadscrossevenement dat bij kunstlicht wordt gehouden. Hierdoor trekt het niet alleen wielrenners uit Nederland, maar ook uit andere Europese landen, zoals België en Spanje. Omdat het evenement in het centrum van Woerden plaatsvindt, vraagt de organisatie een grote mate van overleg en afstemming met allerlei partijen in de stad. Tijdens zijn voorzitterschap - van 2001 tot 2020 - lukte het Van der Horst om Woerden flink op de kaart te zetten. 

Hoge kwaliteit

Door zijn goede relaties in de wielerwereld, opgebouwd door zijn organisatie van het NK veldrijden, wist hij voor de Nacht van Woerden een rennersveld van hoge kwaliteit aan te trekken. Inmiddels wordt de organisatie zelfs al door renners benaderd met de vraag of zij in Woerden mogen starten. Naast al zijn vrijwilligerswerk voor Stichting Wielerronde Woerden heeft Arjan van der Horst zich ook ingezet voor WTC Woerden en de internationale wielerwedstrijd Ronde van het Groene Hart. Daarnaast was hij lid van het hoofdbestuur van de bond IJshockey Nederland.