‘Omgaan met verlies’

woerden/oudewater • PKN Ring Woerden organiseert zaterdag 5 november in de Grote- of St. Michaëlskerk in Oudewater een themadag voor ieder die te maken heeft of te maken krijgt met rouw en verlies, zelf of in ontmoeting met anderen, rond ziekte, overlijden of rond een scheiding. 

’s Morgens is er een lezing door Manu Keirse, emeritus hoogleraar verliesverwerking van de faculteit geneeskunde KU Leuven. Keirse is een fenomeen op dit gebied. Tegelijkertijd bezit hij het vermogen om zijn verhaal toegankelijk en eenvoudig te brengen. Met veel voorbeelden uit zijn jarenlange ervaring met mensen die verlies en rouw ervaren. Het middagprogramma (13.00-14.30 uur) is in gebouw De Rank tegenover het kerkgebouw. Er zijn vijf workshops van veertig minuten, waar ieder er twee van kan kiezen. Het gaat om de volgende workshops: Rouw en verlies in de kerkelijke gemeente, Rouw bij echtscheiding, Workshop levenstestamenten, Wensen rondom overlijden en Rouw na ziekte en overlijden in coronatijd. Voor degenen die de workshops willen volgen staat er om 12.30 uur een lunch klaar. Opgeven voor lunch en workshops kan telefonisch via: 0348-563345 of per e-mail: woerdenring@gmail.com. De kosten zijn 10 euro. Alle informatie is te vinden via https://classis-utrecht.protestantsekerk.nl/nieuws/verlies/


Klassiek concert

woerden • Wouter van de Broek verzorgt zaterdag 5 november een concert in de Petruskerk in Woerden.

Hij geeft vanaf 20.00 uur een uitvoering van het hoboconcert in g (HWV 287) van George Frideric Handel. Hij wordt daarbij begeleid door Ruth Houtman (viool), Imke Jansen (altviool), Tara Kumar (cello) en Mattia Corso (contrabas). Aansluitend treedt het Projectkoor Woerden op. Dit koor geeft onder leiding van Wiebe Tilstra een uitvoering van het beroemde Gloria van Antonio Vivaldi, begeleid door het ensemble, aangevoerd door violiste Ruth Houtman met aan het koororgel organist Marnix van der Ploeg. Daarna klinken twee zogenaamde Epistelsonates van Wolfgang Amadeus Mozart, uitgevoerd door Ruth Houtman en Laura Bruggen (viool), waarbij Ad van Pelt het orgelpositief bespeelt. Vervolgens is het projectkoor weer te beluisteren in het Nôtre Père van Maurice Duruflé. Het concert wordt afgesloten met de laatste delen van het Gloria. De toegang is gratis, wel is er een collecte.


Koffiemiddag

woerden • In Woerden is er elke donderdag in de huiskamer naast de koe - de ruimte waar Hart voor Woerden ook gebruik van maakt - van 13.30 tot 15.45 uur een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl. Wie zich aan wil melden als gastheer of gastvrouw kan eveneens contact opnemen.