Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Drugslab aangetroffen in Woerdens bedrijfspand

112

WOERDEN • In een bedrijfspand aan de Golf van Biskaje in Woerden is woensdag bij toeval een productielocatie voor synthetische drugs ontdekt. 

Toezichthouders van de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) wilden binnen een kijkje nemen. In plaats van een autopoetsbedrijf was er een druglab in het pand gevestigd. De politie hield ter plaatse een verdachte aan; het lab is ontmanteld. Om de rust in de omgeving te herstellen heeft de gemeente het pand per direct gesloten.

Gevaar
Burgemeester Victor Molkenboer: “Eerlijk zaken doen moet vanzelfsprekend zijn in Woerden. Drugscriminaliteit is dan ook onacceptabel. De criminelen die hier achter zitten hebben de omgeving ernstig in gevaar gebracht. De chemicaliën die zij bij de productie van synthetische drugs gebruiken zijn zeer brandbaar en explosief. Ik neem het hoog op dat ze daarmee midden op een bedrijventerrein aan het knoeien zijn geweest. Je moet er niet aan denken wat voor schade ze de ondernemers in hun directe omgeving hadden toegebracht als er iets was mis gegaan.”