Tekening Stephanie Ming-van Oosten, Woerden wordt vervolgd
Tekening Stephanie Ming-van Oosten, Woerden wordt vervolgd

Een verhalenbundel vol toekomstvisies over Woerden

Algemeen

WOERDEN • In het najaar van 2021 en in dit voorjaar kwamen schrijvers en tekenaars bij elkaar om een geïllustreerd verhaal te maken in het kader van Woerden 650 jaar stad.

Dat leverde veertien verhalen op die nu in een bundel zijn verschenen. Het leuke aan dit door KUNSTaandenRIJN georganiseerde project is dat er in de verhalen vooruit werd gekeken. Er bestaan namelijk al vele verhalen over de geschiedenis van Woerden. Maar wat gebeurt er in de toekomst? 

Eigen ideeën
In dit boek leefden Woerdense liefhebbers van schrijven en tekenen zich uit om hun eigen ideeën over de toekomst vorm te geven. De veertien korte verhalen zijn allemaal zeer verschillend. Over mensen en hoe ze samenleven. Met toekomstvisies, over de stad zelf, waarbij het water vaak een grote rol speelt. Bij elk verhaal hoort dus een tekening.

Tijdens de cursus, die financieel grotendeels door Woerden 650 werd gedragen, werden schrijvers en tekenaars via speeddates aan elkaar gekoppeld. Dit om samen tot ideeën te komen voor de geïllustreerde verhalen. Nodig, want de meeste mensen kenden elkaar nog niet niet. Er ontstond een mooie samenwerking en de schrijvers kregen een aantal lessen van schrijfdocent Winny van Rij en de tekenaars van tekendocent Marijke Abbink. 

Einddoel
Tussendoor hadden de duo’s geregeld contact om het einddoel in de gaten te houden, hun ideeën te bespreken en rekening houden met elkaars wensen. In het resultaat, dit boek, zijn de tekeningen en de verhalen dan ook gelijkwaardig. Zowel kunstliefhebbers als literatuurliefhebbers zullen ervan genieten.

De bundel is 20 x 20 cm met 64 pagina’s en kost 18,99 euro. De bundel is te bestellen via www.boekscout.nl. ISBN: 978-94-646-8219-9