Bord 'welkom in de winkel' voor winkeliers

woerden • Winkeliers in Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen krijgen een duurzaam bord met de tekst 'welkom in de winkel'. Het bord is bedoeld om te benadrukken dat klanten altijd welkom zijn in de winkel. 

Om te besparen op energiekosten is de deur van veel winkels dicht. Dat wordt op de borden ook extra onder de aandacht gebracht. Winkeliers kunnen tevens voordelig een draadloze voordeurbel aanschaffen. Daarmee kunnen winkelbezoekers die dat nodig hebben, geholpen worden bij het openen van de deur. 

Het aanbieden van de (gratis) borden is de 'aftrapactie' van het duurzaamheidsplan van Woerden Marketing. Samen met Stadshart Woerden en Duurzaam Woerden zullen er allerlei acties worden uitgevoerd om Woerden als duurzame bestemming neer te zetten. Zo is er aandacht voor (de ontwikkeling van) duurzame arrangementen, duurzaam vervoer en zaken als inclusiviteit en toegankelijkheid.  

De partijen zetten ook in op afvalvrij shoppen middels een groene shoppingroute. Daarnaast is er een streekproductenroute uitgestippeld en een groene actie ontwikkeld waarbij er minder grijs en meer groen in de stad ontstaat. Voor de platforms van Beleef Woerden en Stadshart Woerden zullen speciale pagina's worden ontworpen waarop meer informatie is te vinden over een duurzaam verblijf in Woerden. 

Woerden Marketing, Stadshart en Duurzaam Woerden hopen dat meer partijen zich aansluiten en meedenken over Woerden als duurzame bestemming. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden. Dat kan via: wietske@woerdenmarketing.nl.