Boek over jeugd in Zegveld

zegveld • Jan Piet Bergshoeff, alias JP, schreef een boek over zijn jeugd in de jaren 60 en 70 in Zegveld waar hij is geboren en getogen. Er zijn al zo'n zestig exemplaren verkocht. 

In het boek staan korte humoristische verhaaltjes, soms met een serieuze ondertoon. En anekdotes van het naoorlogse Zegveld die volgens JP niet verloren mogen gaan. Bergshoeff beleefde een jeugd waarin kerk, voetbal, stappen, vriendinnetjes en natuurlijk school een belangrijke rol speelden. Het idee om er een boek over te schrijven zat al jaren in zijn hoofd. Hij begon met het maken van wat notities. "Blijkbaar heb ik een goed geheugen, want al denkend komt er zoveel boven drijven. Voordat je het weet bevind je je in een soort opgaande spiraal met steeds meer informatie." Het boek telt 272 pagina’s met alleen tekst. Foto’s ontbreken, "want dat zou het boek te persoonlijk maken en dat is niet m’n bedoeling. Het gaat om het algemene beeld van mijn jeugd in de zestiger en zeventiger jaren. Wellicht ga ik in de toekomst nog een fotoboek maken wat parallel loopt aan de verhaallijn in het boek. We zullen zien." Het boek, à 20 euro, is te bestellen via Berghoeffs website: www.jpmygeneration.nl.


Loopprogramma

woerden • Speciaal voor mensen met een laag looptempo (4,5 kilometer per uur) biedt wijkcentrum Molenvliet een nieuw loopprogramma aan. Zij kunnen elke donderdagochtend vanaf 10.00 uur met elkaar een wandeling afleggen. Er zijn acht routes uitgestippeld, onder meer richting Zegveld, Lintschoten en Nieuwerbrug. Meer informatie via: 06-33840614/06-24266866.