vrijdag 18 november

Filmcafé Harmelen
20:00, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Er draait een spannende en ontroerende film. Welke filmklassieker het is houdt de organisatie nog even geheim. Entree is 5 euro. Een plekje reserveren kan via Instagram (stuur een DM) of per e-mail: corinna.mitrovitch@gro-up.nl. Op vrijdag 16 december is er opnieuw een filmcafé.

zaterdag 19 november

Repair Café Harmelen
10:00-12:00, Harmelen, Bavohof, Joncheerelaan 7
Vrijwilligers staan klaar om meegebrachte kapotte spullen te repareren. Het gaat om een fietsenmaker, naaister, elektricien en een meubelmaker. Ook is het mogelijk messen en scharen te laten slijpen. Met het oog op de veiligheid in de donkere winter periode is er speciale aandacht voor het repareren van fietsverlichting. Een vrijwillige bijdrage voor koffie, thee of reparaties is welkom.

Rondleiding in Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Het Klooster biedt weer elke zaterdag een rondleiding aan in het monumentale pand. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Kaarten à 3 euro zijn 24/7 op de website van Het Klooster te bestellen.www.kloosterwoerden.nl

Verkoopexpositie
12:00-17:00, Woerden, Kunstkring Woerden, Edisonweg 9b
Op zaterdag 19 en zondag 20 november exposeren Vera Pieterse en Tonni Rolloos met schilderijen, Lottie de Bruijn met keramiek en Lia van Kesteren met textiel. Speciaal voor de komende feestdagen bieden zij kunst voor leuke prijsjes aan.

Bespeling carillon
13:15-14:15, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Streekmarktbespeling met Sinterklaasrepertoire door vaste beiaardier Henk Verhoef.

Sinterklaas leest voor in bibliotheek
17:00-18:00, Woerden bibliotheek, Meulmansweg 27
Sinterklaas komt samen met zijn pieten naar de bibliotheek. En hij brengt zijn mooiste Sintverhalen mee. Kinderen van 4 tot 8 (en hun ouders) zijn welkom om te komen luisteren. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Voor iedereen die op zoek is naar leuke Sinterklaasverhalen, liedjes, filmpjes, e-books en luisterboeken heeft de bibliotheek een speciale Sintspiratiepagina gemaakt: www.bibliotheekhetgroenehart.nl/sinterklaas. Hierop zijn leuke prentenboeken te vinden. En leesboekjes per leeftijd, e-books en luisterboeken, een link naar het Sinterklaasjournaal, Sinterklaasfilms, Sinterklaasliedjes én boeken voor grote kinderen.

Concert Con Forza en Jong Forza
19:30-21:30, Kamerik, NH kerk, Burgemeester Talsmaweg 18
Concert van Con Forza en Jong Forza. Dit alles onder leiding van Willem Nijhof. De toegang is gratis. De collecte is bestemd voor GZB Heleen Dandash- van den Berg.

Filmmuziek Oefening Baart Kunst
20:00, Waarder, PKN Gereformeerde Kerk, Dorp 24
Muziek bij film is eigenlijk niet weg te denken. Het versterkt de emoties bij een romantische film of verhoogt de spanning bij een actiefilm. Zonder dit element zou een film vaak stomvervelend kunnen zijn. Muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen brengt een spannend programma met verschillende filmthema’s ten gehore. Onder leiding van dirigent Mark van Mil genieten bezoekers van muziek uit onder meer The Phantom of the Opera, de serie Startrek en de films The X-men, Le Gendarme de Saint Tropez, The Gremlins, Gladiator en La Vita è Bella. Het opleidingsorkest onder leiding van Frank Ohm brengt als voorafje filmmuziek uit Movie Blockbusters, Alladin en On My Way uit Brother Bear ten gehore om in de sfeer te komen. De toegang is gratis. Er is tevens een verloting met leuke prijzen.
www.obkdriebruggen.com

Rampjaarconcert
20:00, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Speciaal voor het jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie schreef de Woerdense componiste José Retra het muziekstuk ‘1672’. Dat beleeft zijn wereldpremière tijdens het Rampjaarconcert van het Orkest van het Groene Hart. De gloednieuwe compositie van Retra vertolkt met indringende muzikale klanken het wapengekletter en het oorlogsleed zoals dat in 1672 afspeelde. Kaarten zijn te koop bij VVV Woerden (Emmakade 6a), online via www.oudehollandsewaterlinie.nl en www.ovhgh.nl en op de avond zelf aan de deur van de kerk.

Mozarts Requiem
20:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Het Woerdens Kamerkoor viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum met een uitvoering van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart schreef zijn Requiem (1791) in de laatste dagen van zijn leven. De dood zat hem letterlijk op de hielen. Ziek, koortsachtig, soms ijlend schreef hij dag en nacht aan zijn laatste werk. Het mondde uit in een angstaanjagend en opzwepend muziekwerk dat zowel de duisternis van de dood als de blijheid en de jubel van het leven oproept. Toegang is 25 euro aan de kerk. In de voorverkoop kost een kaartje 22,50 euro (boekhandel de Hoeksteen). Kaartjes zijn ook online te bestellen.

zondag 20 november

Spelletjesmiddag
13:30-17:00, Woerden, clubhuis BC Victoria, De Veste 29
Bridgeclub Victoria houdt een spelletjesmiddag. Er zijn veel spellen aanwezig voor volwassen en grotere kinderen. Voor de kleintjes (vanaf ongeveer 4 jaar) is er niet zo veel, dus neem vooral ook eigen spelletjes mee. De entree is 5 euro voor volwassenen en kinderen boven de 12 jaar (daaronder gratis). Bezoekers krijgen een kopje koffie, thee of warme chocolademelk. Ook staan er koekjes en worden er hapjes geserveerd.

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Kans om het Stadsmuseum Woerden onder begeleiding van een rondleider te verkennen. Deelnemers maken kennis met de historie van het museum. Zo hangt in de Vroedschapszaal 'Het Beleg van Woerden', een schilderij waarop de strijd met de Spanjaarden wordt weergegeven.Tevens neemt de rondleider deelnemers mee naar de tijdelijke expositie '(ON)PEILBAAR WATER'. Een achttal kunstenaars hebben zich laten inspireren door het fenomeen WATER en zijn hier ieder op zijn/haar eigen wijze mee aan de slag gegaan. Deelname aan de instaprondleiding is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs (museumkaart of entreebewijs).
www.stadsmuseumwoerden.nl

Black Pencil
20:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Black Pencil treedt op met een bijzondere bezetting van blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en percussie om de muziek te vieren van drie genieën, die op verschillende manieren met elkaar verbonden waren: Bach, Telemann en Vivaldi. Bachs Kunst der Fuge wordt afgewisseld met het kleurrijke Concerto Grossi van Vivaldi en de uitbundige Ouverture-Suites van Telemann. Black Pencil is een uniek ensemble dat deze drie meesters op een luisterrijke zondagmiddag voor het voetlicht laat komen.Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via de website van Het Klooster.
www.kloosterwoerden.nl

Jeugddienst
18:30, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Dominee Willem Maarten Dekker uit Waddinxveen gaat tijdens de dienst in op het thema ‘Trusting You?!’. Ter voorbereiding op de dienst heeft een aantal jongeren uit de gemeente zich gebogen over vragen die met vertrouwen te maken hebben. Tijdens de dienst wordt er verder over gepraat.

maandag 21 november

Aglow Samenkomst
19:45-22:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Thema van de bijeenkomst is: 'Uit je hart komt alles voort...' Spreker is Erica Veldhuizen.

dinsdag 22 november

Koffieochtend
10:00-12:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. Opgave is niet nodig, er is vrij entree.

woensdag 23 november

Bingo in Molenvliet
14:00-16:00, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Iedere tweede en vierde woensdag van de maand wordt er bingo gespeeld bij stichting Sinar Maluku. Iedereen die van een gezellig spelletje houdt is welkom. Er zijn leuke prijzen te winnen.
www.sinarmaluku.nl

donderdag 24 november

Koffiemiddag
13:30-15:45, Woerden, Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek)
Elke donderdag is er in de huiskamer naast de koe - de ruimte waar Hart voor Woerden ook gebruik van maakt - een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis.Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl. Wie zich aan wil melden als gastheer of gastvrouw kan eveneens contact opnemen.

Instaprondleiding
14:00-15:00, Woerden, Stadsmuseum Woerden, Kerkplein 6
Voor informatie: zie zondag 20 november.

Benja Bruijning met Een Leven
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver Nick Payne waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn kind en het overlijden van zijn vader. Benja werd gegrepen door A Life. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen.In Een leven is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. Het stuk is daarin zowel grillig als geraffineerd. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken Een leven tot een spannende toneelmonoloog die geen moment verveelt en waar diverse emoties dicht bij elkaar blijken te liggen.Kaarten kosten 22,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.