• Youri Duisterhof (boven) juicht mee na een treffer tegen Quick Boys.
• Youri Duisterhof (boven) juicht mee na een treffer tegen Quick Boys. Foto: Arie Verhagen

'Moet gek lopen wil ik er nu nog uit gaan'

woerden • Na een moeizame start bij Sportlust ’46 heeft Youri Duisterhof inmiddels zijn plek weten te veroveren bij de Woerdenaren. In de defensie is hij een van de eerste spelers die door trainer Jochem Twisker wordt opgesteld. 

Even leek het erop dat dit voor Duisterhof een heel lang jaar zou worden. De verdediger zat de eerste wedstrijden op de bank en kwam niet voor in de plannen van Twisker. Als invaller maakte hij sporadisch minuten, totdat tegen Rijnvogels Floris Mulder al vroeg in het duel uitviel. Duisterhof was zijn vervanger en zorgde in dat duel voor de ommekeer in de pikorde. Hij is sindsdien niet meer uit het basiselftal verdwenen en bekroonde dat afgelopen zaterdag met twee treffers tegen koploper DOVO.

"Ik kwam met 150 wedstrijden bij ARC in de benen naar Sportlust ’46. Voor een plek op de bank was ik niet naar Sportlust ’46 gegaan. Ik had al een beetje in mijn hoofd om in de winter wat verder te kijken, maar toen kwam die wedstrijd tegen Rijnvogels. Daar liet ik mij direct in positief en negatief opzicht zien", doelt Duisterhof op een prima wedstrijd en betrokkenheid bij de Woerdense treffers. Daarnaast veroorzaakte hij tegen de Katwijkse ploeg ook een strafschop. Toch is het vertrouwen groot. "Het moet gek lopen wil ik er nu nog uit gaan, maar dat kan altijd hé. De voetballerij is een gekke wereld."

Minst gepasseerde ploegen

Sportlust '46 incasseerde in de eerste vijf wedstrijden liefst tien tegentreffers. Na het inbrengen van Duisterhof stond de teller na de volgende negen competitiewedstrijden op acht. Daarmee behoort Sportlust '46 inmiddels tot één van de minst gepasseerde ploegen in de derde divisie en scoort het tegelijkertijd makkelijk. 

De competitie is spannend. De eerste negen ploegen staan binnen drie punten van elkaar. Voor de Woerdenaren is het zaak om in de laatste vier wedstrijden voor de winterstop nog voldoende punten binnen te slepen. "Het is niet normaal dat het zo dicht bij elkaar staat", zegt Duisterhof. "Als we er nog twee van de vier winnen, doen we gewoon goed mee." De blik staat nu op het stugge ACV. "Dat is wel een goede ploeg. Hopelijk geven wij weinig weg, want scoren kunnen we wel."

Nik Mandemakers