Hulp bij aanvragen energietoeslag

woerden • Bibliotheek Het Groene Hart biedt de laatste maanden van dit jaar hulp bij het online aanvragen van de energietoeslag. Dit na vragen die binnen zijn gekomen bij het Informatiepunt Digitale Overheid. 

Iedereen met een inkomen dat niet hoger is dan 120 procent van de bijstandsnorm kan tot 31 december de energietoeslag online aanvragen. Maar dat blijkt in de praktijk best lastig. "We zien dat veel mensen vastlopen", zegt programmacoördinator Elma Hadziomerovic. "Het begint soms al met het inloggen met de DigiD. Vervolgens worden er veel vragen gesteld en moeten mensen verschillende documenten uploaden. Documenten die ze vaak nog niet digitaal beschikbaar hebben. Hierdoor haken mensen af terwijl ze de toeslag dringend nodig hebben om rond te komen." 

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Woerden worden deze mensen op weg geholpen. Ze worden geholpen met het aanvragen van een DigiD en met het invullen van het formulier. Zodat ze zeker weten dat hun aanvraag goed is gegaan. Spreekuren zijn op maandag van 14.00 tot 16.00 uur en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

q www.bibliotheekhetgroenehart.nl/ido