Drukbezochte open dag Kalsbeek College

woerden • Zo’n 1.750 kinderen en ouders bezochten zaterdag de open dag van het Kalsbeek College in Woerden. Zij konden de locaties Bredius, Schilderspark en de TechnoHUB van binnen zien en allerlei leuke dingen doen.

Sfeer proeven, een presentatie of workshop volgen, met leerlingen en docenten in gesprek en in de lokalen aan de slag. Tijdens de open dag van het Kalsbeek College kon het allemaal. “Wat was het fijn om na twee online edities iedereen weer in huis te hebben”, vertelt Paul Verkade, locatiedirecteur van locatie Bredius. “In school kunnen ze de warme sfeer ervaren en ontdekken wat er vanaf leerjaar 1 hier allemaal te doen is. Met maar liefst zeven beroepsrichtingen en een sterke mavoXL hebben we ook echt veel te bieden.”

TukTuks

Tussen de locaties reden er elektrische TukTuks. Bij de TukTuk-halte was het een drukte van jewelste. “Omdat onze dochter gek is op techniek, willen we absoluut een kijkje nemen bij de TechnoHUB”, vertelt een moeder. Haar buurvrouw vult aan: “Wij moeten juist naar Schilderspark. Met een vmbo-t-advies kun je namelijk op beide locaties terecht. Dit is wel een heel leuke manier.”

Slang

Ook op locatie Schilderspark kwam het doen-thema goed tot zijn recht: van een uniek Picasso-schilderij en schitterende blauwdrukken met UV-licht tot leuke natuurkundeproefjes, een workshop debatteren en een aai van een slang. “We hebben goed duidelijk kunnen maken waar we voor staan”, stelt Paul Pashley, locatiedirecteur op Schilderspark, trots. “Op de afdelingspleinen van het gymnasium, atheneum en de havo en havo-6 zijn leuke gesprekken gevoerd. En nu door naar de proeflessen, wat ook een een leuke manier is om te ervaren hoe het is om les te krijgen op het Kalsbeek College.”

q www.kalsbeek.nl