Woerden krijgt nieuwe vaccinatielocatie

woerden • Het voormalige hoofdkantoor van Campina blijft voorlopig dienst doen als vaccinatielocatie. Wel start GGD regio Utrecht met een zoektocht naar een nieuwe locatie.

Woordvoerder Soumeya Alhaddadi zegt dat de zoektocht zich nog in een verkennende fase bevindt. "Een van de redenen waarom we naar andere ruimtes kijken zijn de hoge energiekosten, maar vooralsnog ligt er nog geen concreet plan."

Nu de meest ingrijpende fase van de coronacrisis achter ons ligt, is het niet meer nodig alle locaties open te houden. Aan het einde van het jaar sluit de GGD regio Utrecht 18 kleine locaties in de regio en worden 12 locaties open gehouden. Woerden hoort daar dus ook bij. 

Nu de najaarsronde van vaccineren zo goed als voorbij is, is er een nieuwe situatie ontstaan. "We zien dat het aantal bezoekers op de test- en vaccinatielocaties terugloopt. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie heeft inmiddels de mogelijkheid gehad relatief dichtbij gepland of op vrije inloop langs te komen, neemt niet weg dat iedereen nog steeds welkom is voor een herhaalprik op onze 12 overgebleven locaties."

Tijdens de laatste vaccinatieronde heeft de GGD actief gemonitord hoe de verschillende locaties zijn bezocht. De 18 locaties waar het aantal bezoekers aanzienlijk is afgenomen gaan dicht. Het gaat om: Amersfoort Adventkerk, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, IJsselstein, Leusden, Maarn, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht Stationsplein, Utrecht Krachtstation, Utrecht Overvecht/De Dreef, Woudenberg. 

Alhaddadi: "De gezondheid van onze inwoners heeft onze hoogste prioriteit, de bereikbaarheid van onze locaties staat daarin centraal. De 12 locaties die wij openhouden, zijn zo verspreid over de regio dat onze inwoners binnen een maximale reistijd van 30 minuten bij een locatie kunnen zijn. Op alle 12 locaties kunnen inwoners zonder afspraak terecht voor de herhaalprik."

q www.ggdru.nl