• Junior Brandenburg in de pepernoten pop-up.
• Junior Brandenburg in de pepernoten pop-up. Foto: Paul van den Dungen

Pepernoten pop-up open

woerden • In het leegstaande pand aan de Voorstraat 46 in Woerden is zaterdag - op de dag van de Sinterklaasintocht - Rosa’s Pepernoten pop-up geopend. Klanten kunnen er terecht voor meerdere soorten pepernoten, taai taai, speculaas, chocola, schuimpjes en andere lekkernijen.  

Speciaal voor de opening was er een strooigoed testbaan opgebouwd, om kinderen te laten testen of het strooigoed wel goed strooit. Naast snoepgoed kunnen klanten in de winkel limonade halen bij Rosa’s Limo bar. Deze week opent in aanvulling daarop ook Rosa’s warme chocobar waar warme chocomelk met slagroom is te verkrijgen. 

Snoepwinkel

Begin 2023 moet in het pand Rosa’s Leckernijen de deuren openen. Een snoepwinkel geheel opgetrokken in oude stijl met snoepgoed voor jong en oud. Daarbij ook aandacht voor ‘dieetniches’ in het aanbod, zoals vegan, gluten- en suikervrij. Om het project te realiseren is een crowdfund actie gestart waarin Woerdenaren de realisatie van de winkel kunnen steunen met een investering, een snoepabonnement, een donatie of een combinatie. Bedenker Junior Brandenburg wil een echte ‘belevingswinkel’ realiseren. “Iedereen heeft een mooie herinnering aan een snoepwinkel of het bijzondere geluk van het je vergapen en kopen van jouw favoriete snoep. Dit is iets dat we graag weer terug willen brengen in Woerden, en dan natuurlijk ook echt in stijl.” 

Dat er behoefte aan een snoepwinkel bleek wel op de eerste verkoopdag. Brandenburg hoorde louter positieve reacties. "Er werd bij herhaling aangegeven hoe zeer een Woerdense snoepwinkel wordt gemist sinds Jamin jaren geleden de deuren sloot." Het is de bedoeling om voor Kerst en Oud en Nieuw iets leuks te verzinnen voor de pop-up. De pepernoten pop-up die nu in het pand zit, is op woensdag, vrijdag, zaterdag en op de koopzondagen geopend.

q  www.rosa-s.nl