vrijdag 25 november

Koersbal in De Plint
09:30-11:30, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20
Koersbal is een balspel dat lijkt op jeu-de-boules met grotere ballen met een afwijking naar links of rechts. Wie op vrijdagochtend mee wil doen, kan zich aanmelden bij G. Vermeij: 0348-418490.

Mannenochtend
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Hoewel mannen ook te maken hebben met de ziekte kanker of met het verlies van een dierbare, blijkt dat zij vaak minder goed aansluiting vinden of andere interesses en behoeftes hebben. Daarom organiseert het inloophuis een speciale Mannenochtend op de laatste vrijdagochtend van de maand met een bedrijfsbezoek om zo het nuttige met het aangename te verenigen. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 0348-447643, 06-14004496 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Geert Mak naar Woerden
20:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
In het kader van de Rampjaarherdenking maken Concerto d’Amsterdam en Geert Mak een tournee door Nederland en doen ook Woerden aan. Concerto d’Amsterdam speelt onder aanvoering van concertmeester Stefano Rossi muziek die een relatie heeft met het Rampjaar 1672. Journalist, schrijver en ‘geschiedverteller’ Geert Mak vertelt over de gebeurtenissen in dat jaar, maar legt ook verbanden met het heden. Kaarten à 19,50 euro (tot 18 jaar gratis) zijn te bestellen via de website van Concerto d’Amsterdam.
www.concertodamsterdam.nl

Appeltjes Schillen (try-out)
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In de nieuwe theatershow Appeltjes Schillen vertelt Martijn de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf! We zeggen niet vaak wat we van elkaar vinden, want als we dat doen, ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Martijn Koning houdt van ongemakkelijke situaties. Sterker nog: Martijn is een ongemakkelijke situatie. Kaarten kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

zaterdag 26 november

Open dag logeerhuis
10:00-11:00, Woerden, Logeerhuis Bredius, Park Oudeland 74
Elke laatste zaterdag van de maand opent Logeerhuis Bredius de deuren voor belangstellenden. Dit om het logeerhuis te bekijken en informatie te krijgen. Het kan helpen mensen te stimuleren alvast te gaan kijken en niet te wachten tot het water aan de lippen staat. Preventief inzetten van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis. En het houdt mantelzorgers gezonder. Ook mensen die misschien vrijwilliger willen worden zijn welkom.
www.logeerhuisbredius.nl

Open dag van Samen Creatief
13:00-16:00, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20a
Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. Bezoekers kunnen een potje sjoelen en voor de kleintjes is er een creatieve workshop. Verder is er een verkoop van kaarsjes, haakwerken en allerlei cadeau-artikelen. Koffie of thee met een koekje kost 1 euro. Voor een beker limonade of een stuk boterkoek betalen bezoekers 0,50 cent.

Sints Surprise Party
13:00-15:00, Woerden, Plein 7, Kerkplein 7
Het terras van Plein 7 is omgebouwd tot feestlocatie. Dit voor de surprise party voor Sinterklaas. Kinderen die zin hebben om te dansen en te swingen met de Pieten zijn welkom. Tijdens de (kinder)disco kunnen de kinderen laten zien welke danspasjes ze geleerd hebben. De Sint is er uiteraard ook bij en iedereen mag langskomen om een tekening te geven of zijn of haar verlanglijstje in te leveren. Als de disco ten einde is gaan Sinterklaas en zijn Pieten nog een rondje lopen door het stadscentrum.

Streekmarktbespeling
13:15-14:15, Woerden, Petrustoren, Kerkplein 5b
Streekmarktbespeling door vaste beiaardier Henk Verhoef.
www.carillonwoerden.nl

Veteranen ontmoetingsborrel
16:00-18:00, IJsselstein, De Deel, Panoven 10a
Tweemaandelijkse veteranen ontmoetingsborrel. Er is deze keer een presentatie met discussie over de situatie in Oekraïne. Dit onder leiding van Han Bouwmeester, kolonel bij het korps Rijdende Artillerie (gele rijders) van de Koninklijke Landmacht. Bouwmeester is universitair hoofddocent militaire strategie en landoptreden aan de Nederlandse Defensie Academie. Hij is regelmatig te zien in de verschillende actualiteitenprogramma’s en talkshows waarin hem om zijn visie en analyse over de oorlog in Oekraïne wordt gevraagd.Deze oorlog houdt de gemoederen in de wereld flink bezig en zeker bij de veteranen die al in menig oorlogsgebied of tijdens een vredesmissie actief zijn geweest. Het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard komt hiermee tegemoet aan de wens van vele veteranen om meer over deze oorlog te horen en daarover in gesprek te gaan.Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden via: info@veteranen-lopikerwaard.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Als er nog voldoende plaats is, zijn uiteraard ook degenen die zich niet vooraf hebben aangemeld welkom.

zondag 27 november

‘Uur van Lofprijzing’
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Op de eerste zondag van advent, de periode ter voorbereiding op het kerstfeest, wordt het ‘Uur van Lofprijzing’ gehouden. Het thema van de dienst is: ‘Hoop en Verwachting’. Dit keer is de muzikale begeleiding in handen van de band Witness. Ds. Gertjan Robbemond vertelt meer over het thema. Tijdens de dienst is ook een moment van stilte en gebed. Na afloop is er tijd voor gesprek, ontmoeting en koffie/thee.

dinsdag 29 november

Workshop creatief schrijven
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Welmoed Homan laat deelnemers kennis maken met het schrijven op een andere manier. Zij biedt verschillende oefeningen aan en geeft feedback hoe je een tekst sterker kunt maken. Maar het belangrijkste is: schrijfplezier. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Koffieochtend
10:00-12:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Elke dinsdagochtend is er de mogelijkheid voor iedereen in de wijk Molenvliet en daarbuiten om met elkaar koffie te drinken en nader kennis te maken in de Maranathakerk. De inloop is er voor mensen jong en oud.

Lezing Debby Doodeman over vogelaars
20:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Schrijfster en vogelaar Debby Doodeman vertelt over haar boek ‘Vogelaars (nooit) uitgevogeld’. Het lijkt wel alsof er bijna dagelijks nieuwe vogelboeken verschijnen. Veldgidsen voor de meest afgelegen landen, boeken over ieder aspect van het vogelleven… Ook over vogelaars is al wel geschreven. Maar toch weinig vanuit het perspectief van de vogelaars zelf. Debby Doodeman sprak er 1004 (!) en legde hen een enquête voor over hun hobby. De resultaten van dit grote vogelaarsonderzoek heeft zij gebundeld in het boek ‘Vogelaars (nooit) uitgevogeld. Over het onderzoek, de opzet en de uitkomsten gaat deze presentatie. Waarom wordt iemand vogelaar? Wie hebben daar invloed op? Wat is er zo leuk aan? Waar is men lid van? En natuurlijk mogen de lievelingsvogels niet ontbreken. De presentatie is gratis bij te wonen. Wel graag aanmelden via: https://woerden.knnv.nl/agenda/ of door een e-mail te sturen naar: n.h.secretaris@woerden.knnv.nl.

woensdag 30 november

Sinterklaas in Het Klooster
14:45 en 16:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Sinterklaas en zijn Pieten krijgen een warm welkom in de theaterzaal. Zing jij mee met Zie ginds komt de stoomboot en alle bekende liedjes? Er is plek in de zaal of zelfs op het podium, als je durft! De kleinste cursisten van Het Klooster (groep 1 t/m 4) treden op voor de Sint. Er zijn twee voorstellingen, om 14.45 en 16.00 uur. Kaartjes kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

donderdag 1 december

Kennismaking met Qi-Gong
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Ingrid van Alst geeft een kennismaking met Qi Gong. Qi Gong, spreek uit als Chi Koeng, is een bewegingsleer afkomstig uit China en lijkt een beetje op yoga. Je kunt het zien als een meditatie met een beweging waarbij je ook je ademhaling gebruikt. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Koffiemiddag
13:30-15:45, Woerden, Meulmansweg 27 (gebouw bibliotheek)
Elke donderdag is er in de huiskamer naast de koe - de ruimte waar Hart voor Woerden ook gebruik van maakt - een koffiemiddag. Iedereen is welkom voor een gezellig praatje, een spelletje of om te werken aan een zelf meegenomen handwerk. Een kopje koffie of thee kost 1 euro; het tweede kopje is gratis.Meer informatie is verkrijgbaar bij buurtverbinder van de binnenstad Inger van Dijk via: 06-24192250 of e-mail: inger.vandijk@gro-up.nl. Wie zich aan wil melden als gastheer of gastvrouw kan eveneens contact opnemen.