• Van links naar rechts: Lia, Rob, Ruben, Vincent en Youssef.
• Van links naar rechts: Lia, Rob, Ruben, Vincent en Youssef. Foto: Paul van den Dungen

Bike Totaal dertig jaar in Woerden

woerden • Het is 1991 als er plannen liggen om winkelcentrum Molenvliet uit te breiden. Rob Klok is dan 22 jaar en werkt al zeven jaar als fietsenmaker bij Dick de Wit aan de Prinsenlaan. Als hij over de plannen hoort, denkt hij eraan om daar een winkel te beginnen. Zijn werkgever, Dick de Wit, maakt dit voor Rob mogelijk en 23 jaar lang draait de winkel op Molenvliet onder de vlag van Rijwielhandel De Wit.

Dan slaat in 2015 het noodlot toe. Dick blijkt ongeneeslijk ziek en kan zijn werkzaamheden niet langer voortzetten. Rob neemt zijn zaak over. Vanaf dat moment gaat hij verder met zijn partner Lia van de Rijt, Vincent Peters en Youssef. De zaak krijgt een nieuwe naam: Bike Totaal Woerden, al spreken klanten nog lange tijd van fietsenmaker De Wit.

Topteam

Spijt van de overname heeft Rob nooit gehad. "Het is hard werken, zeker de laatste jaren. Maar daarom ben ik extra blij dat Vincent mij al die dertig jaar trouw is gebleven. Samen met Youssef hebben we een topteam." Nieuw in de winkel is Ruben. "Wij zijn blij dat we er een leerling bij hebben die het vak wil leren", zegt Rob. "Want fietsenmaker is een beroepsgroep die ook om personeel staat te springen. Youssef volgde zijn opleiding aan het Futura College terwijl Ruben de driejarige opleiding Fietstechniek volgt aan het ROC."

Dagtaak

Lia verzorgt de administratie en is waar nodig gastvrouw. "Aan de administratie en het beantwoorden van de e-mail heb ik wel een dagtaak", zegt ze. "De fietsen die bij ons zijn gekocht, halen wij gratis op en brengen we ook weer thuis. Onze klanten komen uit de hele regio en ook daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan Driebruggen, Reeuwijk, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Benschop en Montfoort." 

Het vertrouwen van zijn klanten is iets waar Rob heel trots op is. Diezelfde klanten zijn het jubileum niet vergeten en komen om de haverklap binnen om de medewerkers te feliciteren. Soms zelfs met een bos bloemen of een doos gebak. "Hartstikke leuk natuurlijk." 

Rob weet nog te vertellen dat toen hij de winkel op Molenvliet begon, het nog een jonge wijk was. "In die tijd verkochten wij erg veel kinderfietsen van het merk Loekie, zelfs zoveel dat de fabrikant bij ons kwam kijken, omdat wij voor hen de meeste kinderfietsen verkochten. Ook nu streven wij nog steeds naar een snelle reparatie. De mensen hoeven geen dagen te wachten op het plakken van een band of het vernieuwen van een spaak."

A-merken

Bike Totaal Woerden verkoopt uitsluitend A-merken, zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Dutch ID en Cortina. Ook nog steeds kinderfietsen, van het merk Alpina (tot 28 inch). Daarnaast ook fietshelmen, fietstassen, kinderzitjes en regenkleding. 

Bike Totaal Woerden is gevestigd aan de Molenvlietbrink 246 in Woerden en is telefonisch bereikbaar via: 0348-434178.

q  www.biketotaalwoerden.nl