Man neergeschoten; woning dicht

woerden • Aan de Leidsestraatweg in Woerden heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is een man ernstig gewond geraakt. 

Het slachtoffer, een 59-jarige man uit Woerden, is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is woensdagochtend zelf aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. In zijn huis werd namelijk een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De recherche neemt aan dat de oorzaak van de schietpartij dan ook is te zoeken in de drugscriminaliteit. 

Eerste hulp

Bij de politie kwam rond 02.30 uur de melding binnen van schoten die werden gehoord op de Leidsestraatweg. Agenten die ter plaatse kwamen, verleenden direct eerste hulp aan het slachtoffer. Getuigen hebben verklaard dat er meerdere personen betrokken waren bij het incident. Er zou geschoten zijn buiten de woning. De verdachten waren donkergekleed en hadden bivakmutsen op. Ze hebben mogelijk gebruik gemaakt van een Audi Q3 of een soortgelijk voertuig.

Om de rust in de omgeving te herstellen heeft de gemeente Woerden het pand direct gesloten. Burgemeester Victor Molkenboer: "Vreselijk dat het schietincident is gebeurd. Dit heeft ook impact op de buurt, daarom is er voor de omwonenden slachtofferhulp ingezet.”